De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Stephen Covey

overzicht

Dit boek, oorspronkelijk gepubliceerd in 1989 is nog steeds een bestseller. De zeven eigenschappen: wees proactief, begin met het einde voor ogen, belangrijke zaken eerst, denk in termen van winnen/winnen, probeer eerst te begrijpen … dan begrepen te worden, werk synergetisch en hou de zaag scherp vormen al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor zowat iedereen die betrokken is bij het managen van bedrijven en organisaties, profit en non-profit.
 9789047054641 /  Business Contact /  2015 /  76ste editie /  332p. /  pb / 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen.

Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt.

Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

Samenvatting : Stephen Covey : De Zeven Eigenschappen : Voor Succes In Je Leven.

1. Wees proactief. Besef dat u altijd iets kunt doen aan uw omstandigheden en zie hoe u uw leven kunt gaan sturen.

2. Begin met het einde voor ogen. Begin met een goede omschrijving van uw doel, voor u ernaar kunt streven.

3. Belangrijke zaken eerst. Maak onderscheid tussen wat belangrijk is voor het behalen van uw doel en wat niet.

4. Denk win-win. Als u uw doel hebt gesteld, probeer dan met een ander samen te werken om jullie beider doelen te bereiken.

5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Met anderen communiceren begint met luisteren en begrijpen - dat opent de dialoog.

6. Synergie. Samenwerken levert altijd meer op dan wanneer u de afzonderlijke bijdragen zou optellen; dit is het principe van 'creatieve samenwerking'.

7. Houd de zaag scherp. Voortdurende vernieuwing, bijsturing en herijking van de doelen.