Distributiekanalen in marketingperspectief

Leen Lagasse - Patrick Van Kenhove - Walter van Waterschoot

overzicht

Het boek baseert zich niet alleen op de recente wetenschappelijke literatuur die de commerciƫle distributieproblematiek probeert in kaart te brengen en te verklaren, maar maakt ook stelselmatig de vertaalslag naar de realiteit van het hedendaagse Belgische distributielandschap. Naast de onmisbare theoretische denkkaders en -concepten ontmoet de lezer dan ook heel wat recent Belgisch cijfer- en feitenmateriaal.
 9789045536262 /  De Boeck /  2011 /  2de editie /  450p. /  pb / 

Distributiekanalen in marketingperspectief

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Distributiekanalen in marketingperspectief behandelt het distributiebeleid van ondernemingen.

Veranderingen in het koopgedrag begrijpen, welke en hoeveel distributiekanalen kiezen, hoe distrubuanten en producenten doen samenwerken, inzicht verwerven in de kanaalstructuur en de evoluties die zich daarin voordoen zijn topics die zowel vanuit de theorie als de praktijk worden besproken.

Hoewel het boek eender welk type organisatie als conceptueel vertrekpunt neemt in het eerste hoofdstuk, ligt de verdere klemtoon op de commerciële distributieproblematiek van producenten, dienstverleners en distribuanten.

De wisselwerking van het distributiekanaal en zijn actoren – waaronder de moderne consument – met de sterk veranderende omgeving wordt hierbij sterk beklemtoond.