Diversiteit als uitdaging : De zin en onzin van divers talent

Ralf Knegtmans

overzicht

"Diversiteit als uitdaging" laat zien wat diversiteit kan toevoegen aan de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven en het publieke domein. We moeten verder kijken dan geslacht, leeftijd of culturele herkomst en alle talenten benutten.
 9789085069263 /  Boom /  2011 /  2de editie /  200p. /  pb / 

Diversiteit als uitdaging : De zin en onzin van divers talent

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De komende jaren zal diversiteit het thema bij uitstek op de arbeidsmarkt zijn. De babyboomers zullen massaal met pensioen gaan, terwijl het geboortecijfer in heel Europa laag blijft. Hierdoor zullen niet eerder vertoonde gaten in de arbeidsmarkt ontstaan. Hoewel deze kennis alom aanwezig is, is er mede door de recente crisis te weinig tractie en urgentie in de maatschappij.

Diversiteit als uitdaging laat met name zien wat diversiteit kan toevoegen aan de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven en het publieke domein. We moeten verder kijken dan geslacht, leeftijd of culturele herkomst en alle talenten benutten. Hoewel diversiteit al enkele jaren een veelbesproken onderwerp is, komt een gedegen diversiteitsbeleid bij veel organisaties nog niet van de grond.

Sommige beperken zich tot het benoemen van het thema, terwijl organisaties die wel serieus werk maken van diversiteit vaak niet verder komen dan genderbeleid.

Ralf Knegtmans geeft in dit boek praktische tips en ‘best practices’ om succesvol aan de slag te gaan met diversiteit. Hij baseert zich daarbij niet alleen op zijn eigen praktijkervaring, maar ook op een groot aantal gesprekken met CEO’s, toezichthouders, practice leaders en toptalenten met diverse achtergrond.

Met onder anderen: Jesse Jackson (dominee en voormalig VS-presidentskandidaat), Neelie Kroes (eurocommissaris Digitale Agenda), Ben Verwaayen (CEO Alcatel-Lucent), Anne Mulcahy (voormalig Chairman Xerox), Faiza Dadi (COO De Baak), professor Halleh Ghorashi (Bijzonder Hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie aan de VU), Anja Groenewoud (CEO Accenture), Frank Heemskerk (voormalig Staatssecretaris van EZ), René Dahan (president-commissaris Ahold), Esther Raats-Coster (zakenvrouw van het jaar 2006) en Shula Rijxman (CEO IDTV).

Over de auteur(:

Ralf Knegtmans is partner bij het gerenommeerde executive search-bureau De Vroedt & Thierry in Amsterdam. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder van zijn hand Toptalent 
(4e druk 2009) en Toptalent – Studenteneditie (2009)