Doorbreek de cirkel! Hoe managers onbewust verandering blokkeren

Arend Ardon

overzicht

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het nogal eens spaak. ‘Geen wonder,’ zegt Arend Ardon, ‘hun kennis stuurt maar zeer beperkt hun handelen. Zonder dat ze het weten hebben zij aannames over hun medewerkers die hen juist in de problemen brengen.
 9789047003960 /  Business Contact /  2011 /  1ste editie /  128p. /  hc / 

Doorbreek de cirkel! Hoe managers onbewust verandering blokkeren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het nogal eens spaak. ‘Geen wonder,’ zegt Arend Ardon, ‘hun kennis stuurt maar zeer beperkt hun handelen. Zonder dat ze het weten hebben zij aannames over hun medewerkers die hen juist in de problemen brengen. En onbewust vertonen zij gedrag waarmee zij initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen.

Om de situatie te redden, voeren ze de druk op en maken gevoelige onderwerpen onbespreekbaar. Onbewust en onbedoeld. Zo ontstaan vicieuze cirkels en terugkerende problemen.’ De enige manier om zulke taaie situaties te doorbreken is te begrijpen hoe je die als manager zelf in stand houdt. Ardon maakt glashelder hoe zulke situaties ontstaan en biedt doe-het-zelfinterventies om ze te doorbreken.

Dit ideeënrijke, praktische en wetenschappelijk onderbouwde boek laat haarfijn zien wat er echt gebeurt terwijl we praten over verandering. Het is de ontbrekende schakel in de veranderliteratuur en verplichte kost voor elke manager, adviseur en student die wil begrijpen waarom het soms zo moeizaam gaat.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Herken hardnekkige situaties

2. Weet hoe je denkt over veranderen

3. Zie wat je doet als het spannend wordt

4. Begrijp hoe je de situatie zelf in stand houdt

5. Durf het onbespreekbare bespreekbaar te maken

6. Begin in het klein

Over de auteur :

Dr. Arend J. Ardon is sinds 2001 vennoot van Holland Consulting Group.

Arend Ardon is psycholoog en bedrijfskundige. Hij werkte bij High Technology Associates (Houston) als marketing vertegenwoordiger Nederland. Het bedrijf begeleidt Europese technische ondernemingen bij het transatlantisch zakendoen. Hij werkte voor KPMG Management Consultants en is ruim vijf jaar als adviseur in dienst geweest bij Holland Consulting Group te Amsterdam.

Na enige jaren als zelfstandig adviseur trad hij toe als vennoot van Holland Consulting Group. Ardon staat bekend om zijn rol bij het op gang helpen van moeizaam verlopende veranderingsprocessen, die na diverse interventies maar niet van de grond komen. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op dit onderwerp (Moving Moments – Leadership and interventions in dynamically complex change processes). Zijn onderzoek kreeg veel aandacht in de media (landelijke dagbladen, managementbladen, radio en tv).

Hij is voorts actief betrokken bij vraagstukken rondom organisatie-inrichting, strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Specifieke onderwerpen zijn de versterking van klantsturing, ondernemerschap en prestatiemanagement. Ardon zet zich tevens in voor professionalisering op het gebied van verandermanagement en organisatieadvies.

Hij is kerndocent van de opleiding Master of Science in Management Consultancy aan de RSM Erasmus University. Vanuit die rol doceert hij strategie-implementatie, cultuurverandering en interventiekunde. Bovendien doceert hij Leiderschap en Veranderkunde bij De Baak, o.a. in het programma De Nieuwe Manager; een reis naar ondernemend leiderschap.

Diverse universiteiten nodigen hem uit voor bijdragen in hun executive programma's. Hij is bovendien herhaaldelijk betrokken bij professionaliseringstrajecten in organisatieadviesbureaus. Ardon is verantwoordelijk redacteur van de rubriek 'Zakelijke dienstverlening' op Managementsite, het eerste Nederlandse elektronische magazine voor en door professionals. Hij publiceert regelmatig over verandermanagement, klantsturing, prestatiemanagement en leiderschap.