Durven delegeren

André M Nijssen

overzicht

Als je taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden professioneel delegeert, maak je effectief gebruik van je tijd en ontwikkel je tegelijkertijd een sterk team dat resultaatverhogend werkt. POD
 9789024416639 /  Nelissen /  2004 /  1ste editie /  91p. /  pb / 

Durven delegeren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In het boek "Durven Delegeren" staan technieken beschreven die de manager in staat stellen om op een professionele wijze te delegeren.

Aan bod komen: het kiezen van de juiste medewerker voor een bepaalde taak, het bepalen van de doelstellingen, het overdragen van bevoegdheden, het coachen, het inbouwen van controlepunten, maar ook het venijn van het opwaarts delegeren.

Zo kan de manager effectief gebruikmaken van zijn eigen tijd en kweekt hij een sterk team dat resultaatverhogend werkt. Daarbij worden ook de talenten van zijn medewerkers ontwikkeld, waardoor voor hen nieuwe uitdagingen ontstaan en de motivatie sterk wordt vergroot.

Ook de organisatie profiteert van deze technieken omdat door toepassing ervan de beslissingssnelheid wordt vergroot en de continuïteit wordt gewaarborgd. Het boek is geschreven voor iedereen die leiding geeft in wat voor organisatie dan ook. Het is ook voor studenten die zich op een leidinggevende functie voorbereiden.

André M. Nijssen begon zijn loopbaan als leraar. Later was hij directeur bij twee multinationals en was gastdocent aan de Rijksuniversiteit van Gent. Hij schreef veel artikelen in vakbladen en heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan.