De High Performance Zorgorganisatie : Excelleren met passie

André de Waal - Lilian Kolker - Chiel Vonk

overzicht

De Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de beste van de wereld en binnen deze sector werken veel mensen met een grote passie voor het vak. Maar door budgettaire beperkingen, toenemende veroudering en verwachte personeelskrapte staan beide aspecten onder druk. Daarbij wordt ook nog eens verwacht dat zorgorganisaties dezelfde en liefst betere kwaliteit gaan leveren, tegen lagere kosten.
 9789089652126 /  Van Duuren /  2014 /  1ste editie /  200p. /  hc / 

De High Performance Zorgorganisatie : Excelleren met passie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de beste van de wereld en binnen deze sector werken veel mensen met een grote passie voor het vak. Maar door budgettaire beperkingen, toenemende veroudering en verwachte personeelskrapte staan beide aspecten onder druk.

Daarbij wordt ook nog eens verwacht dat zorgorganisaties dezelfde en liefst betere kwaliteit gaan leveren, tegen lagere kosten. Dit kan alleen als ze zich transformeren in een High Performance Zorgorganisatie.

Dit boek biedt concrete handvatten om zo’n zorgorganisatie te creëren. Op basis van jarenlang onderzoek bij Nederlandse zorginstellingen laten de auteurs zien hoe de interne organisatie heel gericht kan worden versterkt. Ze geven daarbij inspirerende voorbeelden van zorgorganisaties die de transformatie naar de High Performance Zorgorganisatie hebben ingezet.

Met dit boek heeft u alle kennis in huis om de stap naar ‘excelleren met passie’ te zetten.

• Het eerste Nederlandstalige boek over High Performance Zorgorganisaties

• Gebaseerd op uitgebreid en jarenlang onderzoek onder Nederlandse zorginstellingen

• Met veel voorbeelden en inspirerende tips, om direct aan de slag te gaan

Over de auteurs :

André de Waal, Lilian Kolker en Chiel Vink zijn werkzaam bij het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar High Performance Organisaties en die diverse bestsellers heeft gepubliceerd, waaronder Hoe bouw je een High Performance Organisatie?