Handboek betekenisvol ondernemen : Het gat in de maatschappij

Klomp Kees - Wobben Stefan

overzicht

Maatschappelijke waarde wordt in de komende jaren de belangrijkste pilaar voor het creëren van de zakelijke waarde van bedrijven. Duurzaamheid en mvo zijn daarvan slechts de bottom line. We hebben het hier overwérkelijke waarde – voor het leven van klanten, medewerkers en andere stakeholders; voor de maatschappij inbrede zin. Simon Sinek noemde het 'Begin met het Waarom'. Verschijnt mei 2016
 9789047009177 /  Business Contact /  2016 /  1ste editie /  240p. /  pb / 

Handboek betekenisvol ondernemen : Het gat in de maatschappij

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Maatschappelijke waarde wordt in de komende jaren de belangrijkste pilaar voor het creëren van de zakelijke waarde van bedrijven. Duurzaamheid en mvo zijn daarvan slechts de bottom line. We hebben het hier overwérkelijke waarde – voor het leven van klanten, medewerkers en andere stakeholders; voor de maatschappij inbrede zin. Simon Sinek noemde het 'Begin met het Waarom'.

Kees Klomp en Stefan Wobben schreven een handleiding om te groeien in de betekeniseconomie. Zij definieerden acht specifieke criteria die samen een concrete actielijst vormen voor het bouwen van een betekenisvolle bedrijfsvoering – die maatschappelijke waarde en zakelijke waarde actief integreert.

Hun aanpak, die ze Humanity Centered Design noemen, begint bij de beweegredenen van de ondernemer en voert via de binnenkant van het bedrijf, het merk en de marketingactiviteiten naar een positieve impact op de maatschappij, wat op zijn beurt weer lucratief is voor de onderneming.