Beste klanten, wij zijn op vakantie tot eind september, dat wil zeggen dat de bestellingen pas worden uitgeleverd vanaf eind september.

MVO 2.0 : Een duurzaam businessmodel voor innovatieve ondernemers

Anouk Van de Meulebroecke

overzicht

Dit boek focust op de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen naar strategisch duurzaam ondernemen. Met meer dan 40 voorbeelden en enkele uitgewerkte case studies is het boek praktijkgedreven en praktijkgericht.
 9789046542866 /  Kluwer /  2012 /  1ste editie /  194p. /  pb / 

MVO 2.0 : Een duurzaam businessmodel voor innovatieve ondernemers

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds meer uit de hoek van de wereldverbeteraars gehaald. Dit wil zeggen dat de business case achter MVO steeds duidelijker wordt. Desondanks beperken vele ondernemingen MVO nog te veel tot ad-hoc activiteiten die losstaan van de bedrijfsbelangen op lange termijn. Hierdoor gaan belangrijke kansen verloren en lopen organisaties onnodige risico’s.

Dit boek focust op de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen naar strategisch duurzaam ondernemen. Met meer dan 40 voorbeelden en enkele uitgewerkte case studies is het boek praktijkgedreven en praktijkgericht. De gehanteerde theoretische onderbouwing gebruikt enkel die modellen en concepten die nuttig zijn voor ondernemers.

Zo introduceren we een systeem om strategische MVO-activiteiten te onderscheiden van niet-strategische. We stellen ook het ‘duurzame business model canvas (BMC+)’ voor en leggen expliciet de link tussen strategisch duurzaam ondernemen en business model innovatie.

Over de auteur :

Anouk Van de Meulebroecke is directeur bij BECO België. Zij houdt zich hoofdzakelijk bezig met de strategische implementatie van MVO, business model innovatie en het meetbaar en aantoonbaar maken van MVO. BECO is een internationaal adviesbureau voor winst in duurzaamheid.

BECO is in België vooral actief rond de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, eco-efficiëntie, energie in de industrie en de tertiaire sector, duurzaam bouwen en duurzame product- en dienstinnovatie. Samen met onze klanten passen we onze strategische intelligentie toe in praktische, rendabele oplossingen. Soms door praktische ondersteuning of tools te bieden, soms door met een frisse blik naar beleid te kijken, maar altijd gericht op resultaat. Het gaat ons om slim en verantwoordelijk ondernemen op een manier die bij de organisatie past: verder durven doordenken en bewust omgaan met mensen en middelen.