Upcycling : Afval wordt design

Evy Puelinckx

overzicht

Creatieve duizendpoot Evy Puelinckx (www.hetvindingrijk.be), architecte van opleiding, is gepassioneerd door alles wat met architectuur, ontwerpen en design te maken heeft. Maar ook het klimaat ligt haar na aan het hart. In haar ontwerpwerk besteedt ze zo veel mogelijk aandacht aan duurzame technieken, materialen en recylage.
 9789022328774 /  Manteau /  2013 /  1ste editie /  192p. /  pb / 

Upcycling : Afval wordt design

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Creatieve duizendpoot Evy Puelinckx (www.hetvindingrijk.be), architecte van opleiding, is gepassioneerd door alles wat met architectuur, ontwerpen en design te maken heeft. Maar ook het klimaat ligt haar na aan het hart.

In haar ontwerpwerk besteedt ze zo veel mogelijk aandacht aan duurzame technieken, materialen en recylage. Combineer haar esthetische kijk op afgedankte spullen met een flink paar handen uit de mouwen, en hier is de perfecte auteur voor een boek genaamd Upcycling.

Met dingen die bestemd zijn voor de vuilnishoop of het containerpark creëert Evy toffe designspullen, van oma's oude kast maakt ze een voorwerp dat perfect in je moderne interieur past, een hoop oud leer wordt een pittig designtapijtje... En wat meer is: je kunt het ook zelf !

Dankzij de stap-voor-stapfotografie en de duidelijke uitleg kun je zelf met je afdankertjes aan de slag. Laat je inspireren door de ideeën van Evy in dit boek en steek de handen uit de mouwen. Wie weet pronkt er binnenkort een prachtstuk in je interieur.

'Er wordt zoveel weggesmeten dat nog perfect bruikbaar is. Spullen die voor anderen afval zijn, zijn voor mij een bron van inspiratie. Ik hou ervan om ze helemaal uit elkaar te halen en er iets totaal nieuws mee te maken dat veel mooier is dan het origineel.'