Wijsheid in bedrijf : De betekenis van wijsheidtradities voor de managementpraktijk

Bertine van Hoof - Rob Blomme

overzicht

Wijsheid in Bedrijf legt met de verhalen uit de wijsheidstradities nieuwe verbindingen naar de huidige managementpraktijk. Het boek geeft antwoorden op een belangrijke vraag van deze tijd: hoe kun je (samen) meer doen met minder? De eeuwenoude wijsheid blijkt verrassend actueel te zijn in de context van huidige vraagstukken rond innovatie, duurzaamheid en verbindend leiderschap.
 9789023251446 /  Van Gorcum /  2013 /  1ste editie /  176p. / 

Wijsheid in bedrijf : De betekenis van wijsheidtradities voor de managementpraktijk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wijsheid in Bedrijf legt met de verhalen uit de wijsheidstradities nieuwe verbindingen naar de huidige managementpraktijk. Het boek geeft antwoorden op een belangrijke vraag van deze tijd: hoe kun je (samen) meer doen met minder?

De eeuwenoude wijsheid blijkt verrassend actueel te zijn in de context van huidige vraagstukken rond innovatie, duurzaamheid en verbindend leiderschap.

De wijsheidtradities die u in dit boek aantreft, zoals het Hindoeïsme, Christendom, Humanisme, Jodendom, Boeddhisme, Confucianisme en het Soefisme, hebben de tand des tijds doorstaan en zich steeds weten te voegen naar de taal van de mensen in hun tijd en cultuur. Wat deze tradities gemeen hebben zijn de verhalen vol wijsheid, ondernemerschap en levenskunst op vele terreinen van het leven.

De tradities, mits ontdaan van dogma’s en leefregels bieden nog steeds een sterke morele oriëntatie op waarden die verbindend zijn en leiden tot constructieve, duurzame en daarmee ook wijze besluiten. De auteurs zijn gezaghebbend in het veld van onderwijs, het bedrijfsleven, de wetenschap, de zakelijke dienstverlening of de geloofsgemeenschap.

Met dit boek willen zij de manager, bestuurder, professional of ondernemer inspireren bij het uitoefenen van hun maatschappelijke rol en bij het nemen van ‘wijze’ besluiten. Geven we de materiële output steeds voorrang in de besluitvorming of zijn er andere zaken die uiteindelijk tot meer rendement leiden? Wat is wijsheid?