Duurzame Businessmodellen

De Vries

overzicht

In Duurzame businessmodellen beschrijven de auteurs hoe bedrijven circulariteit en duurzaamheid kunnen vormgeven.Een nieuwe blik naar business modellen : In tien hoofdstukken komen onderwerpen als duurzame businessmodellen, verandering in denken, manieren van organiseren, bewegingsredenen en context aan bod.
 9789024401222 /  Boom /  2019 /  1ste editie /  252p. /  pb / 

Duurzame Businessmodellen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De Nederlandse overheid streeft er naar om de economie in 2050 circulair te laten zijn. Om circulair te kunnen handelen zijn nieuwe manieren van denken, gedrag én andere businessmodellen nodig.

In Duurzame businessmodellen beschrijven de auteurs hoe bedrijven circulariteit en duurzaamheid kunnen vormgeven. Een nieuwe blik naar business modellen In tien hoofdstukken komen onderwerpen als duurzame businessmodellen, verandering in denken, manieren van organiseren, bewegingsredenen en context aan bod.

Het boek kijkt naar vragen zoals de gevolgen van duurzaamheid voor het businessmodel en de implementatie van duurzaamheid binnen organisaties.

Studenten leren met een andere blik naar businessmodellen te kijken waarbij er rekening wordt gehouden met de dimensies People, Planet en Profit.

Op de bijhorende website staan kennisvragen, cases met opdrachten, een begrippentrainer en handleidingen en oefententamens voor docenten.

Doelgroep

Dit boek is geschikt voor studenten Commerciële economie, Bedrijfskunde MER en Technische bedrijfskunde.