Duurzamer Ondernemen

Marleen Janssen Groesbeek

overzicht

Duurzamer ondernemen is een pleidooi voor het ondernemerschap van de 21ste eeuw, dat zowel voor ons milieu en klimaat als voor het bedrijf zelf talloze voordelen oplevert.
 9789047000044 /  Business Contact /  2009 /  304p. /  pb / 

Duurzamer Ondernemen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We staan aan de vooravond van een duurzaamheidsrevolutie: groei tegen elke prijs is in de 21ste eeuw niet meer acceptabel. Ondernemers die zich in de toekomst willen handhaven, zullen moeten omschakelen naar een nieuwe en maatschappelijk verantwoorde vorm van ondernemen.

Deze nieuwe bedrijfsvoering betekent, naast het streven naar winst, optimaal rekening houden met mens, milieu en klimaat. Maar wat houdt dat precies in en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe gaat de onderneming van de toekomst om met deze eisen? En wat betekent het eigenlijk om ‘duurzaam’ of ‘maatschappelijk verantwoord’ te ondernemen?

In dit boek komt zowel de oorsprong als de huidige stand van zaken van deze internationale ontwikkeling aan de orde. Marleen Janssen Groesbeek laat zien wat kleine en grote Nederlandse bedrijven op dit gebied al hebben bereikt en waaraan ze werken. Daarnaast reikt zij de lezer praktische handvatten aan, zodat die als ondernemer én consument van de toekomst de beschreven principes meteen in de praktijk kan brengen.

Inhoudsopgave

Verantwoording

1. Van evolutie naar revolutie

2. Regels, richtlijnen en eigen verantwoordelijkheid

3. Sponsoring, filantropie en marketing

4. Duurzaam en verantwoord produceren

5. Energie en klimaat

6. Bouwen en vastgoed

7. Bankieren en beleggen

8. Duurzame dienstverlening

9. Toerisme en transport

10. Rapportage en verantwoording

11. Actie, controle, toezicht

12. Keurmerken en symbolen

Noten

Literatuur

Register