Dynamisch Coachen : Balans tussen zingeving en resultaat

Ans Tros

overzicht

Voor iedereen die zich verder wil bekwamen in mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen, met een unieke combinatie van zowel de rationele kant als de irrationele aspecten van mens en werk
 9789074899109 /  Symbolon /  2009 /  5de editie /  128p. /  pb / 

Dynamisch Coachen : Balans tussen zingeving en resultaat

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Ans Tros heeft een rijke ervaring in het toepassen van deze combinatie en biedt een schat aan inzichten en praktijkaanwijzingen om beide kanten een plek te geven waardoor er ruimte komt voor zingeving en bezieling De coach leert zo te vertrouwen op het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden ontdekt. Veel coaches hebben al ondervonden hoe stimulerend en effectief deze werkwijze is, en hoe het plezier in coachen is toegenomen

Dit boek is bedoeld voor mensen die een passie hebben voor leren en ontwikkelen en zich verder willen bekwamen in mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen. Coachen is zo'n mogelijkheid die de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen. We zijn veelal gewend om met onze ratio te werken en geven irrationele aspecten veel minder ruimte.

In dit boek wordt ervoor gepleit beide invalshoeken te combineren, zodat er een meerdimensionaal contact ontstaat waarin ook ruimte is voor zingeving en bezieling. Op deze wijze leert u om als coach te vertrouwen op het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden ontdekt. De doelstelling van dit boek is om het bewustzijn van de coach te verruimen, waardoor de effectiviteit en het plezier in het coachen toeneemt.

Het boek is bedoeld voor allen die het coachen als vak of bijvak beoefenen en zich verder willen verdiepen in de psychologie van het coachen. De psychologie van C.G Jung vormt daarvoor de inspiratiebron.

Technieken die aan bod komen zijn het werken met associaties, dromen, Tarot en actieve imaginatie. Daarnaast wordt onder andere aandacht geschonken aan macht, conflicten, overbelasting en zingeving.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

1. Paradigma's rond persoonlijke ontwikkeling

2. Zingeving en de kracht van het onbewuste

3. Principes voor coaching

4. De coach als instrument.

5. Wat kan een coach waarnemen in de interactie?

6. Technieken om te werken met het onbewuste

7. Coach checklist

Literatuurlijst

Over de schrijfster