Echte leiders in échte organisaties : meer impact door authenticiteit

Rick Willemsen

overzicht

Wat moet u dan doen om een authentieke èn effectieve leider te worden? Hoe gebruikt u uw authenticiteit om meer impact te hebben in communicatie met anderen? 'Echte leiders in echte organisaties' zet de antwoorden voor u op een rij.
 9789055947669 /  Scriptum /  2011 /  1ste editie /  198p. /  hc / 

Echte leiders in échte organisaties : meer impact door authenticiteit

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Werd er vroeger naar u gekeken als er besloten moest worden welke kroeg u met een groepje vrienden zou binnengaan? Was u de 'leader of the band' of was u die persoon die zich het liefst aanpaste aan wat de groep wilde?

Interessante vragen in een tijd waarin elke (netwerk)organisatie, groot of klein, virtueel of face-to-face, schreeuwt om leiderschap. Leiderschap tonen is effectief laten zien dat u mensen op uw manier kunt winnen voor een bepaalde doelstelling. Het succes van de leider wordt vaak geassocieerd met zijn of haar 'authenticiteit' .

Maar simpelweg uzelf zijn is niet genoeg om echt leiderschap te laten zien: de ene leider leidt aan zelfoverschatting en kan maar niet accepteren dat hij ook maar een gewoon mens is. De andere leider is toevallig aan de top beland en heeft niet bepaald een zinderend zelfbeeld. Wat moet u dan doen om een authentieke èn effectieve leider te worden? Hoe gebruikt u uw authenticiteit om meer impact te hebben in communicatie met anderen? 'Echte leiders in echte organisaties' zet de antwoorden voor u op een rij.

Met behulp van de 'Cirkel van Authenticiteit' kunt u toetsen waar u staat in uw ontwikkelingsproces naar authentiek leiderschap, en hoe u zakelijke doelen kunt combineren met persoonlijke doelen. Rendement èn zingeving. U kunt praktische opdrachten doen, zoals het schrijven van uw autobiografie en het vaststellen van uw persoonlijke waarden, en inspirerende interviews lezen met leiders van grote Nederlandse organisaties als ABN AMRO, PwC en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit helpt u stapsgewijs uw authenticiteit te combineren met effectief leiderschap. Om uiteindelijk werk en privé optimaal te combineren, zelf meer energie te hebben en daardoor meer impact op anderen. En u simpelweg een gelukkiger leven kunt leiden!

Over de auteur :

Rick Willemsen (1965) is ruim twaalf jaar actief in de opleidingswereld, waarvan de laatste tien jaar als trainer en coach bij Vergouwen Overduin. Hij volgde opleidingen op het gebied van kernkwaliteiten, ­Transactionele Analyse (TA), Human Performance Im­provement (HPI) en specialiseerde zich de laatste jaren in Psychodrama en Voice Dialogue. Authenticiteit is volgens hem de sleutel tot persoonlijke kracht, inspiratie en succes en loopt als een rode draad door alle vormen van communicatie heen.