Econoshock : Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen. Geactualiseerde visie

Noels Geert

overzicht

5de Geactualiseerde editie. De wereldeconomie wordt door elkaar geschud als nooit tevoren. Banken die failliet gaan, de beurzen die recorddalingen te zien geven, paniek bij spaarders, overheden die financiële instellingen nationaliseren, bedrijven die nog moeilijk aan geld komen, het is zelden gezien. Toch is de meltdown van het financiële systeem maar één factor die de wereldeconomie door elkaar schudt.
 9789089241085 /  Houtekiet /  2010 /  5de editie /  256p. /  PB / 

Econoshock : Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen. Geactualiseerde visie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Volgens Geert Noels treden er momenteel zes schokken gelijktijdig op, die het aanzicht van de wereld veranderen. De opkomst van het Oosten, het einde van de goedkope fossiele brandstoffen en de aardbeving in het financiële systeem veroorzaken drie megaschokken. Die komen bovenop drie andere schokken: de demografische evolutie, de ICT-revolutie en de opwarming van de aarde.

Deze zes schokken zullen iedereen op deze wereld raken, zowel economisch, maatschappelijk als financieel. En er zullen slachtoffers vallen, bij zowel individuen, bedrijven als economische grootmachten. Zich niet aanpassen zal leiden tot welvaartverlies. Tegelijk zullen er uit het puin ook nieuwe bedrijven en economische winnaars opstaan.

Dit boek is niet in de eerste plaats bedoeld voor economen, maar voor iedereen die wil weten hoe deze economische schokken zijn of haar leven zullen beïnvloeden. Maar ook voor iedereen die de talrijke kansen ervan wil leren ontdekken.

'Econoshock' geeft duidelijke antwoorden op de volgende actuele vragen:

- Waarom is de wereldeconomie vandaag zo sterk aan het veranderen?

- Welke invloed zullen de economische schokken hebben op uw leven, uw geld, en het beleid van elke dag?

- Hoe kunt u sneller inspelen op de veranderingen en er uw voordeel uit halen?

 5de Geactualiseerde editie