Effectief presenteren : een middel tegen plankenkoorts

Frans van der Horst

overzicht

In dit praktische boek staat overzichtelijk beschreven hoe men een presentatie voorbereidt, houdt en afsluit. Verschillende soorten presentaties komen aan bod. Ook het omgaan met spanning tijdens de presentatie en het gebruik van eigentijdse audiovisuele middelen worden behandeld.
 9789024405664 /  Nelissen /  2007 /  6de editie /  112p. /  pb / 

Effectief presenteren : een middel tegen plankenkoorts

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe kan ik met zelfvertrouwen en zonder knikkende knie zweetdruppels en hartkloppingen voor mijn publiek staan? verzucht menigeen die een presentatie moet verzorgen.

Hoe gaat u de plankenkoorts te lijf? Waarom begrijpt de ander u soms niet? Hoe houdt u de aandacht vast? Welke valkuilen zijn er bij de voorbereiding van de presentatie? Hoe schrijft u een presentatie en hoe houdt u een toespraak? Welke audiovisuele hulpmiddelen kunt u gebruiken? Wat is het juiste woord op de juiste plaats?

Op al deze vragen gaat Frans van der Horst uitgebreid in.Het boek is geschreven voor iedereen die presentaties moet verzorzen. Hierbij valt te denken aan presentaties voor managers, collegas of studiegenoten, presentaties tijdens een trainingsbijeenkomst, college et cetera. Het hoeft niet altijd een groot publiek te zijn.

Over de auteur :

Frans van der Horst is al bijna 30 jaar actief in het ondersteunen van mensen in hun ontwikkenling. Dit heeft hij gedaan als coach, therapeut, trainer en als manager. Hij heeft voor grote advise-/trainingsbureaus gewerkt en onder zijn klanten vindt u zowel multinationals als het MKB. Daarnaast is hij schrijver van diverse managementboeken.