Emotionele intelligentie en management : De kracht van emoties begrijpen en benutten

Ilios Kotsou - Jan Janssen

overzicht

"Emotionele intelligentie en management" richt zich in de eerste plaats tot de mens in iedere manager. Het boek stelt u in staat om de rijkdom van emoties in het professionele leven onder de knie te krijgen via concrete tools. 9789045531410 /  de Boeck /  2010 /  1ste editie /  192p. /  pb / 

Emotionele intelligentie en management : De kracht van emoties begrijpen en benutten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In de professionele omgeving werden emoties lang gezien als storende elementen. Ze werden dan ook vaak volledig verbannen uit de onderneming.

De recente ontdekkingen in de psychologie van de emoties en de affectieve neurowetenschappen hebben er echter op gewezen dat emoties ook nuttig zijn. Het kennen en gebruiken van emoties is zelfs een conditio sine qua non voor elke vorm van goed leiderschap en management. 

Deze publicatie is bedoeld voor diegenen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven.

Het boek stelt u in staat om de rijkdom van emoties in het professionele leven onder de knie te krijgen via concrete tools.

Het eerste deel geeft een beeld van het concept emotionele intelligentie.

Het tweede deel biedt enkele toepassingen van emotionele intelligentie in verband met verscheidene organisatorische kaders.

Ten slotte vatten de praktische steekkaarten aan het einde van dit werk de belangrijkste tools samen van het omgaan met emoties.