25 eeuwen westerse filosofie : Teksten - Toelichtingen

Jan Bor - Laurens Landeweerd

overzicht

Het boek behandelt de filosofie van de Antieken, Middeleeuwen, Renaissance, zeventiende en achttiende eeuw, de negentiende eeuw en de hedendaagse wijsbegeerte. Nieuw in deze herziene uitgave is dat elke historische periode afzonderlijk van een inleiding is voorzien. Verschijnt in februari 2016
 9789053528211 /  Boom /  2016 /  9de editie /  545p. /  pb / 

25 eeuwen westerse filosofie : Teksten - Toelichtingen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Het boek behandelt de filosofie van de Antieken, Middeleeuwen, Renaissance, zeventiende en achttiende eeuw, de negentiende eeuw en de hedendaagse wijsbegeerte.

Nieuw in deze herziene uitgave is dat elke historische periode afzonderlijk van een inleiding is voorzien.

Hierdoor wordt de eigenheid die ieder tijdvak kent benadrukt en heeft 25 eeuwen westerse filosofie zowel het karakter van een bloemlezing als van een geschiedenis van de filosofie.

Alle invloedrijke denkers komen in dit boek aan bod. Wij doen hier slechts een greep uit de lange reeks filosofen: Socrates, Plato, Aristoteles, Plotinus, Augustinus, Eckhart, Erasmus, Machiavelli, Montaigne, Descartes, Hobbes, Spinoza, Hume, Schopenhauer, Kierkegaard, Marx, Nietzsche, Bergson, Wittgenstein, Heidegger, Sartre, De Beauvoir, Popper, Foucault, Habermas, Derrida, Rorty.