De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Het verhaal van onze voorouders : Een pelgrimstocht naar de oorsprong van het leven

Dwakins Richard

overzicht

Het verhaal van onze voorouders is een pelgrimstocht: een reis door vier miljard jaar geschiedenis. Het boek heeft een majestueuze verhaallijn. Wij, moderne mensen, zijn de pelgrims. Wij reizen terug in de tijd op zoek naar onze voorouders. Met ons beginnen ook alle andere levende wezens – dieren, planten, schimmels en bacteriën – aan hun eigen zoektocht met dezelfde missie.
 9789046815250 /  Nieuw Amsterdam /  2013 /  1ste editie /  784p. /  pb / 

Het verhaal van onze voorouders : Een pelgrimstocht naar de oorsprong van het leven

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Het verhaal van onze voorouders is een pelgrimstocht: een reis door vier miljard jaar geschiedenis. Het boek heeft een majestueuze verhaallijn.

Wij, moderne mensen, zijn de pelgrims. Wij reizen terug in de tijd op zoek naar onze voorouders. Met ons beginnen ook alle andere levende wezens – dieren, planten, schimmels en bacteriën – aan hun eigen zoektocht met dezelfde missie.

Tijdens het dalen op de tijdladder komen we andere ‘pelgrimsgezelschappen’ tegen, met wie we een gemeenschappelijke voorouder delen. Voortgaand op onze tocht, zoeken we voorzichtig onze weg door massa-extincties en ontmoeten we steeds onbekendere voorouders.

Uiteindelijk bereiken we het fundamentele keerpunt voor het leven op aarde: de samensmelting van een eencellige – de aanstaande protozo – met een bacterie, waardoor een cel met een celkern ontstaat. Vanaf dat moment bewandelen alle levende organismen gezamenlijk het laatste deel van de pelgrimsroute, tot aan de oorsprong van het leven.

Het verhaal van onze voorouders beschrijft de verschillende processen die bij de ontwikkeling van het leven op aarde een rol speelden. Enorm rijk en divers, omvat het de resultaten van recent onderzoek dat, met behulp van dna-analyses, tot een aantal verassende inzichten in de evolutionaire geschiedenis heeft geleid.

Het fundamentele, unificerende principe van de evolutie ligt ten grondslag aan deze unieke geschiedenis – onze geschiedenis, en die van alle levende wezens.

Dit meesterwerk van Dawkins toont ons hoe bijzonder we zijn, hoe verbazingwekkend onze geschiedenis is, en hoe nauw onze verwantschap met de rest van het leven op aarde.