EU Superlobby : Winnen in Brussel

Milos Labovic

overzicht

Een onmisbare handleiding voor iedereen die wil winnen in Brussel!

Voor- en tegenstanders van de Europese Unie zijn het erover eens. Brussel is tegenwoordig dé plek waar de belangrijkste politieke beslissingen vallen. Maar hoe kan jouw organisatie een impact maken op Europees beleid zonder te verdwalen in het Brusselse labyrint?

In 'EU Superlobby' zet gerespecteerd lobbyist Milos Labovic verschillende lobbytactieken en -strategieën uiteen waarmee je een concurrentievoordeel krijgt in de EU-bubbel. Dankzij dit boek kan de lezer omvangrijke processen naar zijn hand zetten, aandacht genereren voor zijn zaak én leert hij de spil te zijn in Brussel. Geheimen worden prijsgegeven en mythes worden doorgeprikt.

'EU Superlobby' is geschreven voor iedereen die succesvol wil lobbyen in Brussel: lobbyisten, ambtenaren, managers, journalisten, bestuurders, studenten, en vertegenwoordigers van verenigingen en brancheorganisaties.

Het boek is mede tot stand gekomen dankzij de bijdragen van de grootste experts op het gebied van Europese zaken die Nederland kent.
Inhoudsopgave
Woord vooraf
Dankwoord

Inleiding

Deel I Je superlobby opbouwen
1. Europa is niet belangrijk: waarom wel en waarom niet lobbyen in Brussel?
2. Een superlobby begint thuis
3. Leer van mijn fouten
4. Weet wat je wilt en schrijf het op
5. Je backoffice organiseren: zorg dat je een superstagiair hebt

Deel II Ken de dieren in de EU-jungle
6. De Europese Commissie
7. Het Europees Parlement
8. De Raad en de Permanente Vertegenwoordiging
9. Alle andere lobbyisten

Deel III Word meester over het proces
10. Impact assessments
11. Codecisie: de Dick Bruna-versie
12. Internationale handel: alles wat je moet weten over antidumping
13. Lobbyen op initiatief van het Europees Parlement
14. Gedelegeerde handelingen en uitvoeringshandelingen

Deel IV Shortcuts to success
15. Lobbyen tijdens de Europese verkiezingen
16. Zo organiseer je een fantastisch lobbyevenement
17. Zo organiseer je een werkbezoek met impact
18. Zo kom je aan de EU-miljarden
19. Zo monitor je de EU-informatietsunami
20. Zo bouw je een supernetwerk op in Brussel
21. Zo krijg je media-aandacht voor je EU-belang
22. Zo stop je een EU-wetsvoorstel
23. Zo lobby je Brussel via Den Haag

Afkortingen
Nawoord
Over de auteur
 9789462761339 /  Vakmedianet /  2017 /  1ste editie /  196p. /  pb / 

EU Superlobby : Winnen in Brussel

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een onmisbare handleiding voor iedereen die wil winnen in Brussel! Voor- en tegenstanders van de Europese Unie zijn het erover eens. Brussel is tegenwoordig dé plek waar de belangrijkste politieke beslissingen vallen. Maar hoe kan jouw organisatie een impact maken op Europees beleid zonder te verdwalen in het Brusselse labyrint? In 'EU Superlobby' zet gerespecteerd lobbyist Milos Labovic verschillende lobbytactieken en -strategieën uiteen waarmee je een concurrentievoordeel krijgt in de EU-bubbel. Dankzij dit boek kan de lezer omvangrijke processen naar zijn hand zetten, aandacht genereren voor zijn zaak én leert hij de spil te zijn in Brussel. Geheimen worden prijsgegeven en mythes worden doorgeprikt. 'EU Superlobby' is geschreven voor iedereen die succesvol wil lobbyen in Brussel: lobbyisten, ambtenaren, managers, journalisten, bestuurders, studenten, en vertegenwoordigers van verenigingen en brancheorganisaties. Het boek is mede tot stand gekomen dankzij de bijdragen van de grootste experts op het gebied van Europese zaken die Nederland kent. Inhoudsopgave Woord vooraf Dankwoord Inleiding Deel I Je superlobby opbouwen 1. Europa is niet belangrijk: waarom wel en waarom niet lobbyen in Brussel? 2. Een superlobby begint thuis 3. Leer van mijn fouten 4. Weet wat je wilt en schrijf het op 5. Je backoffice organiseren: zorg dat je een superstagiair hebt Deel II Ken de dieren in de EU-jungle 6. De Europese Commissie 7. Het Europees Parlement 8. De Raad en de Permanente Vertegenwoordiging 9. Alle andere lobbyisten Deel III Word meester over het proces 10. Impact assessments 11. Codecisie: de Dick Bruna-versie 12. Internationale handel: alles wat je moet weten over antidumping 13. Lobbyen op initiatief van het Europees Parlement 14. Gedelegeerde handelingen en uitvoeringshandelingen Deel IV Shortcuts to success 15. Lobbyen tijdens de Europese verkiezingen 16. Zo organiseer je een fantastisch lobbyevenement 17. Zo organiseer je een werkbezoek met impact 18. Zo kom je aan de EU-miljarden 19. Zo monitor je de EU-informatietsunami 20. Zo bouw je een supernetwerk op in Brussel 21. Zo krijg je media-aandacht voor je EU-belang 22. Zo stop je een EU-wetsvoorstel 23. Zo lobby je Brussel via Den Haag Afkortingen Nawoord Over de auteur