Als de dollar valt : Alles over de kredietcrisis

Willem Middelkoop

overzicht

De kredietcrisis is het zichtbare bewijs dat ons financiƫle systeem uit de hand is gelopen. Met een wereldwijde reddingsoperatie van centrale bankiers wordt sinds de zomer van 2007 geprobeerd het systeem draaiende te houden.

 9789046804018 /  Nieuw Amsterdam /  2010 /  2de editie /  200p. /  pb / 

Als de dollar valt : Alles over de kredietcrisis

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De kredietcrisis is het zichtbare bewijs dat ons financiële systeem uit de hand is gelopen. Met een wereldwijde reddingsoperatie van centrale bankiers wordt sinds de zomer van 2007 geprobeerd het systeem draaiende te houden.

Zelden heeft een financieel-economisch boek zoveel aandacht gekregen. Van de eerste versie van Als de dollar valt werden binnen drie maanden 15.000 exemplaren verkocht.

Begrijpelijk omdat de voorspelling van Willem Middelkoop dat de steeds groter wordende schuldenberg en de enorme geldgroei vroeg of laat tot een enorme schuldencrisis zou leiden, al was uitgekomen voor het boek in de winkel lag.

In deze compleet herziene editie lees je in heldere taal hoe dit onstabiele systeem kon ontstaan, wat de achtergronden van de kredietcrisis zijn en hoe het nu verder moet.