Bankgeheim : Hoe banken echt werken

Peter Devlies

overzicht

Bankgeheim bevat een overzicht van de mechanismen waarmee banken werken en van de externe factoren waarmee ze geconfronteerd worden. Het verklaart de basisbegrippen die je moet kennen om kritisch maar objectief naar banken te kijken, en laat je toe om ook zonder voorkennis het onderscheid tussen sterke en onevenwichtige banken te maken.
 97894014379430 /  LannooCampus /  2016 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

Bankgeheim : Hoe banken echt werken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een goede bank is als een goed atleet. Ze levert sterke prestaties af, ze kan voldoende zuurstof opnemen en heeft een sterk hart. Die drie elementen moeten in evenwicht zijn.

Vandaag kunnen niet alle banken zeggen dat ze dat evenwicht bereiken. Hoe komt dat? Wat betekent dat? En hoe gaan we daar als professional en consument mee om?

Dit boek gaat in op de fundamenten van een evenwichtige bank. Bankgeheim bevat een overzicht van de mechanismen waarmee banken werken en van de externe factoren waarmee ze geconfronteerd worden. Het verklaart de basisbegrippen die je moet kennen om kritisch maar objectief naar banken te kijken, en laat je toe om ook zonder voorkennis het onderscheid tussen sterke en onevenwichtige banken te maken.

Bankgeheim biedt een venster op een soms ondoorzichtige sector, en scheidt de belangrijke elementen van de bijzaken.

Over de auteur :

Peter Devlies heeft bijna twintig jaar ervaring in de banksector. Hij is uitvoerend bestuurder bij Bank J. Van Breda & C° en ABK bank.