Beste klanten, wij zijn op vakantie tot eind september, dat wil zeggen dat de bestellingen pas worden uitgeleverd vanaf eind september.

Begrijp uw boekhouder

Kristel Vanstalle - Wilfried Niessen - Joséphine Capodici

overzicht

Dit boek is bestemd voor de zaakvoerder die een constructieve dialoog tot stand wenst te brengen met zijn boekhouder. Met andere woorden: hoe kunnen we een gemeenschappelijke taal vinden om elkaar beter te begrijpen en de zaken beter uit te leggen.
 9789076924082 /  Edopro /  2004 /  1ste editie /  343p. /  pb / 

Begrijp uw boekhouder

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek is bestemd voor de zaakvoerder die een constructieve dialoog tot stand wenst te brengen met zijn boekhouder. Met andere woorden: hoe kunnen we een gemeenschappelijke taal vinden om elkaar beter te begrijpen en de zaken beter uit te leggen.

Het is eveneens een concreet werkinstrument voor de niet-ingewijden in de boekhouding, die wensen de basisbeginselen te leren kennen en voor de jonge ondernemer die een solide basis wil hebben alvorens een eigen onderneming op te starten.

"Begrijp uw boekhouder" tracht aan de ondernemer uit te leggen dat de boekhouding, die maar al te vaak gezien wordt als "lastig en vervelend" omwille van de wettelijke verplichtingen, ook een performant beleidsinstrument kan zijn. Na een heldere en korte analyse van de diverse componenten van de boekhouding en de draagwijdte ervan, beschrijven de auteurs de wettelijke verplichtingen verbonden aan de algemene boekhouding en bepalen zij de waarderingsregels.

De bespreking en analyse van de balans en de resultatenrekening nemen een belangrijk deel in van dit werk opdat de niet-ingewijde het belang ervan zou inzien. Tenslotte tonen de auteurs aan hoe de zaakvoerder voordeel kan halen uit de veelheid aan informatie, opgenomen in een goed georganiseerde boekhouding, teneinde met kennis van zaken een strategie en prijsbeleid uit te werken.

Talrijke cijfervoorbeelden zijn opgenomen in het werk, evenals praktische richtlijnen en adviezen.

Over de auteurs

Kristel Vanstalle is doctoranda in de Toegepaste Economische Wetenschappen en behaalde het diploma Maîtrise de Sciences de Gestion aan de Université de Nancy II (F). Momenteel is zij coördinator accountancy, audit en fiscaliteit aan de UAMS (Universiteit Antwerpen Management School), waar zij tevens executive professor is. In de praktijk is zij betrokken bij het vormingsprogramma voor curatoren in opdracht van Promandata VZW, Rechtbank Antwerpen. Zij werkt mee aan diverse publicaties betreffende de accounting-actualiteit.

Joséphine Capodici is licentiate in de Handels- en Financiële Wetenschappen en assistente aan de HEC te Luik.

Wilfried Niessen is licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen, docent aan de HEC te Luik en erkend boekhouder BIBF. Voorwoord door Luc Vansteenkiste, Voorzitter Verbond van Belgische Ondernemingen.