Flow in zaken : Over leiderschap en betekenisgeving

Mihaly Csikszentmihalyi

overzicht

In 'Flow in zaken' laat de grondlegger van het begrip, de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi, zien welke positieve effecten flow kan hebben op uw werk en uw organisatie. Werkelijk visionaire leiders geloven in een doel waarvan niet alleen zijzelf maar ook anderen profiteren.
 9789053529096 /  Boom /  2003 /  223p. /  hc / 

Flow in zaken : Over leiderschap en betekenisgeving

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In 'Flow in zaken' laat de grondlegger van het begrip, de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi, zien welke positieve effecten flow kan hebben op uw werk en uw organisatie.

Werkelijk visionaire leiders geloven in een doel waarvan niet alleen zijzelf maar ook anderen profiteren. Ze beseffen dat ze met hun visie en bezieling loyale werknemers aantrekken die bereid zijn meer te doen dan louter hun plicht ten opzichte van het bedrijf.

'Flow in zaken' vertelt hoe ondernemers, managers en werknemers flow kunnen ontdekken - en zo niet alleen bijdragen aan hun eigen welzijn, maar ook aan een rechtvaardige en veranderende samenleving. Het laat zien wat van wezenlijk belang is voor het runnen van een goed bedrijf: vertrouwen, de zorg voor het bevorderen van de individuele groei van werknemers en de wil om een product te creëren dat de mensheid van dienst is.

 'Flow in zaken' is een inspirerend boek voor iedereen die zich bezint op werk en werkomgeving en een veranderende zakenwereld.

Inhoudsopgave Dankwoord

Deel 1 - Flow en geluk

1. Leiderschap voor de toekomst

2. Geluk in zaken

3. Hoe geluk werkt

4. Flow en groei

Deel 2 - Flow en organisaties

5. Werken zonder flow

6. Flow in organisaties brengen

Deel 3 - Flow en het zelf

7. Bezieling in zaken

 8. Een leven met flow

9. Zakendoen in de toekomst

Noten

 Literatuur

Register