Ga doen wat je echt belangrijk vindt - Positieve Psychologie in de praktijk

Nick van Dam - Judith Grimbergen - Paul Sherman - David Garten

overzicht

Hoor jij bij die 90% van de mensen die het als een uitdaging ervaren om een goede balans in hun leven te vinden door de hoge versnelling waarin we leven en alle prioriteiten waarmee we wat moeten, de een nog urgenter dan de ander? Dan kan dit boek je daarbij helpen. 'Ga doen wat je écht belangrijk vindt!' is een praktisch raamwerk – zie het als een soort gereedschapskist - aangevuld met waardevolle inzichten uit de positieve psychologie en de filosofie.

De tools in deze gereedschapskist helpen je om je hoofd erbij te houden, de keuzes te maken die voor jou het best zijn en de dingen te doen waar jij je goed bij voelt. Met die tools, die je zelf op maat kunt maken, beschik je over de juiste uitrusting om aangenamer, gemakkelijker en gelukkiger te leven.

Met behulp van op onderzoek gebaseerde methoden, praktische oefeningen, voorbeelden en verhalen van mensen leer je:
- te bepalen wat voor jou het belangrijkst is, en dat tot je fundament te maken
- op jou toegesneden oefeningen te ontwikkelen die je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn vergroten
- te zijn wie jij zelf wilt zijn, en niet wie anderen vinden dat je zou moeten zijn
- gebruik te maken van de kracht van mensen uit je netwerk, vrienden, collega’s en familieleden
- keuzes te maken (alledaagse en grote keuzes) die je helpen te leven op een manier die jou het meeste voldoening en welzijn schenkt

Het maakt niet uit in welke omstandigheden je verkeert, wat voor werk je doet, hoe oud je bent of wat je familiesituatie is: 'Ga doen wat je écht belangrijk vindt!' helpt je verder. Ga ermee aan de slag en ontdek hoe je met al die concurrerende prioriteiten kunt omgaan, stress kunt overwinnen en weloverwogen keuzes kunt maken. Ofwel: hoe je het voor jou best mogelijke leven creëert en de beste versie van jezelf wordt.
Inhoudsopgave
Inleiding

1. Praktijk 1: Stoppen en Vragen
2. Het Proces
3. De beren op je weg
4. Praktijk 2: Naar Binnen Reiken
5. De tien mindsets
6. Levenskunst
7. Praktijk 3: Naar Buiten Reiken
8. Praktijk 4: Plannen
9. Praktijk 5: Doen

Conclusie
Bronnen en literatuur
Over de auteurs
 97894627617801 /  Vakmedianet /  2017 /  1ste editie /  215p. /  hc / 

Ga doen wat je echt belangrijk vindt - Positieve Psychologie in de praktijk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoor jij bij die 90% van de mensen die het als een uitdaging ervaren om een goede balans in hun leven te vinden door de hoge versnelling waarin we leven en alle prioriteiten waarmee we wat moeten, de een nog urgenter dan de ander? Dan kan dit boek je daarbij helpen. 'Ga doen wat je écht belangrijk vindt!' is een praktisch raamwerk – zie het als een soort gereedschapskist - aangevuld met waardevolle inzichten uit de positieve psychologie en de filosofie. De tools in deze gereedschapskist helpen je om je hoofd erbij te houden, de keuzes te maken die voor jou het best zijn en de dingen te doen waar jij je goed bij voelt. Met die tools, die je zelf op maat kunt maken, beschik je over de juiste uitrusting om aangenamer, gemakkelijker en gelukkiger te leven. Met behulp van op onderzoek gebaseerde methoden, praktische oefeningen, voorbeelden en verhalen van mensen leer je: - te bepalen wat voor jou het belangrijkst is, en dat tot je fundament te maken - op jou toegesneden oefeningen te ontwikkelen die je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn vergroten - te zijn wie jij zelf wilt zijn, en niet wie anderen vinden dat je zou moeten zijn - gebruik te maken van de kracht van mensen uit je netwerk, vrienden, collega’s en familieleden - keuzes te maken (alledaagse en grote keuzes) die je helpen te leven op een manier die jou het meeste voldoening en welzijn schenkt Het maakt niet uit in welke omstandigheden je verkeert, wat voor werk je doet, hoe oud je bent of wat je familiesituatie is: 'Ga doen wat je écht belangrijk vindt!' helpt je verder. Ga ermee aan de slag en ontdek hoe je met al die concurrerende prioriteiten kunt omgaan, stress kunt overwinnen en weloverwogen keuzes kunt maken. Ofwel: hoe je het voor jou best mogelijke leven creëert en de beste versie van jezelf wordt. Inhoudsopgave Inleiding 1. Praktijk 1: Stoppen en Vragen 2. Het Proces 3. De beren op je weg 4. Praktijk 2: Naar Binnen Reiken 5. De tien mindsets 6. Levenskunst 7. Praktijk 3: Naar Buiten Reiken 8. Praktijk 4: Plannen 9. Praktijk 5: Doen Conclusie Bronnen en literatuur Over de auteurs