Geen paniek!

Martin Anthoni - Randi McCabe

overzicht

We zijn allemaal wel eens bang. Daar is op zich niets mee mis. Over het algemeen is angst immers een normale en effectieve reactie op iets dat ons bedreigt. Soms leidt angst echter tot gevoelens van paniek. En die zijn al minder werkzaam.
 9789058712455 /  Thema /  2008 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Geen paniek!

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We zijn allemaal wel eens bang. Daar is op zich niets mee mis. Over het algemeen is angst immers een normale en effectieve reactie op iets dat ons bedreigt. Soms leidt angst echter tot gevoelens van paniek. En die zijn al minder werkzaam. Helemaal onplezierig is een paniekaanval.

Ogenschijnlijk zonder concrete aanleiding slaat de paniek plotseling toe: een bonzend hart, ademnood, misselijkheid en het gevoel letterlijk dood te gaan. Waardoor paniekaanvallen ontstaan, is moeilijk te zeggen. Dat ze uiterst onaangenaam zijn, uw leven danig uit balans brengen en uw zelfvertrouwen ondermijnen, is helaas maar al te duidelijk.

In 'Geen paniek!' worden tien eenvoudige en effectieve stappen beschreven waarmee paniekaanvallen kunnen worden bestreden én voorkomen. Het bijzondere van dit zeer handzame boekje is dat de auteurs erin zijn geslaagd om de laatste wetenschappelijke en klinische inzichten te combineren met een zeer heldere en toegankelijke stijl.

Aan de hand van de vele bruikbare oefeningen leert u hoe u uw paniekgevoelens kunt beteugelen en kunt vervangen door rustige, rationele gedachten. Met behulp van realistische plannen bent u niet alleen in staat om met zelfvertrouwen de confrontatie met beangstigende situaties aan te gaan, maar ook om vermijdingsgedrag aan te pakken. Bruikbare ademhalings- en ontspanningsoefeningen maken Geen paniek! compleet.

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Inzicht in paniek en angst

2 Stel een contract op en richt je op realistische doelstellingen

3 Kom op het spoor van je panieksymptomen.

4 Vervang je angstgedachten door realistische gedachten

5 Ga de confrontatie aan: paniekoproepende situaties het hoofd bieden

6 Ga de confrontatie aan met je lichamelijke symptomen

7 Neem eens wat risico - het elimineren van subtiel vermijdingsgedrag

8 Leer normaal te ademen

 9 Zorg voor minder stress en verbeter je gezondheid

10 Kies de juiste medicijnen

Nawoord Verder lezen Literatuur