Gein, ongein, pesten : Over macht en territoriumspelletjes, intimidatie en discriminatie op het werk

Lida Van den Broek

overzicht

Behalve achtergronden over pesten en pestgedrag bevat dit boek instrumenten om pesten en discriminatie aan te pakken en te voorkomen.
 9789024416424 /  Nelissen /  2003 /  1ste editie /  172p. /  pb / 

Gein, ongein, pesten : Over macht en territoriumspelletjes, intimidatie en discriminatie op het werk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek is het resultaat van acht jaar ervaring met 'pestprogramma's' in bedrijven en organisaties. Pesten en discriminatie hebben grote invloed op de sfeer en onderlinge relaties in een organisatie, op het welbevinden en de productiviteit van medewerkers en op de effectiviteit van de organisatie.

De prijs voor 'ongewenste omgangsvormen' wordt betaald door alle betrokkenen: de strijdende partijen en hun directe collega's, maar ook door de organisatie en alle andere medewerkers. Er kan actief beleid ontwikkeld worden om pesten en discriminatie aan te pakken en te voorkomen.

De auteur reikt instrumenten aan om op verschillende niveaus (medewerker, team en organisatie) concreet aan de slag te gaan.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor wat er met mensen gebeurt in organisaties. Dat zijn bij uitstek leidinggevenden, personeelsfunctionarissen, vertrouwenspersonen, beleidsontwikkelaars, organisatieadviseurs en opleiders, maar eigenlijk natuurlijk iedereen die op de werkvloer rondloopt.