Geluk in zaken met de 25 wetten van geluk. Strategische overwegingen op het thema "Hoe word je gelukkig in een zakelijke omgeving"

Peter ten Hoopen

overzicht

Hoe word je gelukkig in een zakelijke omgeving en hoe worden organisaties gelukkig, ofwel succesvol. De auteur stelt dat het antwoord voor mensen en organisaties gelijk is: jezelf zijn. Doen waarin je gelooft, kiezen voor werk dat je met heel je hart kunt doen. Want werk dat je met liefde doet, doe je veel beter. Dat geldt voor mensen en het geldt ook voor organisaties.
 9789025416133 /  Business Contact /  2004 /  210p. /  pb / 

Geluk in zaken met de 25 wetten van geluk. Strategische overwegingen op het thema "Hoe word je gelukkig in een zakelijke omgeving"

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe word je gelukkig in een zakelijke omgeving? En hoe worden organisaties gelukkig, ofwel succesvol? In dit boek stelt Peter ten Hoopen, medeoprichter van een succesvol reclamebureau, dat het antwoord voor mensen en organisaties gelijk is: jezelf zijn. Doen waar je in gelooft, kiezen voor werk dat je met heel je hart kunt doen.

Die keuze lijkt een luxe, maar is in feite eerste voorwaarde voor succes. Want werk dat je met liefde doet, doe je veel beter. Dat geldt voor mensen en het geldt ook voor organisaties.

'Geluk in zaken' is geschreven voor ieder met belangstelling voor de rol van de mens in het bedrijfsleven en van het bedrijfsleven in de samenleving. Het is een praktische leidraad voor managers die toe zijn aan geluk en werkelijk succes en een vernieuwende bijdrage aan het denken over leiderschap in de eenentwintigste eeuw.

 Peter ten Hoopen is als adviseur verbonden aan de Baak Managementcentrum VNO-NCW en is trainer en medeontwerper van van een programma waarin groepsontwikkeling en zelfontwikkeling gecombineerd worden: Ik en Wij-dynamiek.

Inhoudsopgave

Dankwoord Voorwoord: Bezieling is juist in deze tijd van levensbelang

Deel 1 - De gelukkige mens: Over persoonlijke effectiviteit Inleiding

1. Jezelf zijn, als mens

2. Je waarden belichamen

3. Het licht zoeken

Deel 2 - De gelukkige organisatie - Over organisatorische effectiviteit

4. Jezelf zijn - als organisatie

5. De waarden belichamen

6. Het licht zoeken

Deel 3 - De gelukkige leider - Over effectief leiderschap

7. Jezelf zijn - in al je gewicht

8. De waarden belichamen

9. Het licht zoeken

10. De wereld op je schouders nemen

Websites Noten