Generatie A3 : Transformationele leiders over de betekenis van de A3 methodiek

Henk Doeleman - Manon Diepenmaat

overzicht

Organisatieveranderingen, administratieve lastenverlichting,'meer met minder' en het versterken van de betrokkenheid staan bij bestuurders, managers en controllers hoog op de agenda. Om aan deze thema's invulling te geven lopen zij vaak tegen eens starre, procedurele en papier- en cijfergedreven planning & controlcyclus aan.

De A3 methodiek pretendeert 'meer sturing met minder papier'. Bestuurders, managers en controllers krijgen met deze benadering een instrument in handen waarmee zij de bestaande planning & controlcyclus kunnen ombuigen in een werkwijze met veel interactie, betrokkenheid en bezieling.

De A3 methodiek berust op drie pijlers:
- A3 jaarplan: een jaarplan op één A3-papierformaat.
- A3 managementgesprek: een periodiek gesprek tussen verschillende managementlagen, waarin de thema's uit het jaarplan worden besproken en het beleid met de uitvoering wordt verbonden.
- A3 digitaal: een softwarepakket dat de (management)informatie, die nodig is voor het A3 jaarplan en de agenda van het A3 managementgesprek, inzichtelijk en toegankelijk maakt.

In dit boek doen een groot aantal leiders verslag van de wijze waarop zij veranderingen in hun organisatie vormgeven. Wat vraagt dat van hun leiderschap? Hoe helpt de A3 methodiek hen daarbij? Wat maakt het dat zij zo enthousiast zijn over deze nieuwe benadering? Kunnen we spreken over een nieuwe generatie, generatie A3.

Tot slot wordt ingegaan op de op de wetenschappelijke grond voor het enthousiasme voor A3. En wat blijkt? De A3 methodiek draagt daadwerkelijk bij aan de aanwezigheid van de kenmerken van succesvol veranderende organisatie en aan het commitment in uw organisatie. En dat is precies wat nodig is in deze tijd!
Inhoudsopgave
Inleiding

Groeien in bestuurskracht
- Coen Aalbers: BEL Combinatie
Kunst en cultuur
- Jan-Willem Bedeaux: Jeugdzorginstelling Avenier
Met meer focus strakker sturen
- Martien Dijkstra: Provincie Utrecht
A3 in het kwadraat
- Bas Geerdes: VU Medisch Centrum
Het beste uit medewerkers en managers halen
- Maarten Gielen: IBN
Spelen in de Champions League
- Jacco Groeneveld: Dienst Justitiële inrichtingen
Sturing en samenspel
- Tanja Ineke: UWV
Rijden volgens dienstregeling
- Ella Kalsbeek: Altra
Blauwdruk voor een nieuwe organisatie
- Hans Kedzierski: GGZ Friesland
(Ont)polderen met A3
- Arjan Kroot: Boskalis Nederland
Sturen op waarderingen en vertrouwen
- Carla Langen en Thom Leblanc: Leeuwenborgh opleidingen
Soft Control
- Hans Leijtens: Koninklijke Marechaussee
Triple A-leiderschap via Double A4
- Patrick Loeps: Rabobank Nederland
Samen vooruitkijken
- Regina Riemersma: DUO
Nieuwe wedstrijd, zelfde tactiek
- Jeroen Steenbrink: Arrondissementsparket Alkmaar
Handig gereedschap voor bedrijfsrenovatie
- Martin Talen: Talen vastgoedonderhoud
Slim vertrouwen en zelfredzaamheid
- Arjan Schonewille en Alex Wekema: Werkplein Baanzicht

Epiloog
Bijlage 1: Uitgangspunten van de A3 methodiek
Interessante literatuur
Over de auteurs
 9789013085952 /  Vakmedianet /  2011 /  1ste editie /  179p. /  pb / 

Generatie A3 : Transformationele leiders over de betekenis van de A3 methodiek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Organisatieveranderingen, administratieve lastenverlichting,'meer met minder' en het versterken van de betrokkenheid staan bij bestuurders, managers en controllers hoog op de agenda. Om aan deze thema's invulling te geven lopen zij vaak tegen eens starre, procedurele en papier- en cijfergedreven planning & controlcyclus aan. De A3 methodiek pretendeert 'meer sturing met minder papier'. Bestuurders, managers en controllers krijgen met deze benadering een instrument in handen waarmee zij de bestaande planning & controlcyclus kunnen ombuigen in een werkwijze met veel interactie, betrokkenheid en bezieling. De A3 methodiek berust op drie pijlers: - A3 jaarplan: een jaarplan op één A3-papierformaat. - A3 managementgesprek: een periodiek gesprek tussen verschillende managementlagen, waarin de thema's uit het jaarplan worden besproken en het beleid met de uitvoering wordt verbonden. - A3 digitaal: een softwarepakket dat de (management)informatie, die nodig is voor het A3 jaarplan en de agenda van het A3 managementgesprek, inzichtelijk en toegankelijk maakt. In dit boek doen een groot aantal leiders verslag van de wijze waarop zij veranderingen in hun organisatie vormgeven. Wat vraagt dat van hun leiderschap? Hoe helpt de A3 methodiek hen daarbij? Wat maakt het dat zij zo enthousiast zijn over deze nieuwe benadering? Kunnen we spreken over een nieuwe generatie, generatie A3. Tot slot wordt ingegaan op de op de wetenschappelijke grond voor het enthousiasme voor A3. En wat blijkt? De A3 methodiek draagt daadwerkelijk bij aan de aanwezigheid van de kenmerken van succesvol veranderende organisatie en aan het commitment in uw organisatie. En dat is precies wat nodig is in deze tijd! Inhoudsopgave Inleiding Groeien in bestuurskracht - Coen Aalbers: BEL Combinatie Kunst en cultuur - Jan-Willem Bedeaux: Jeugdzorginstelling Avenier Met meer focus strakker sturen - Martien Dijkstra: Provincie Utrecht A3 in het kwadraat - Bas Geerdes: VU Medisch Centrum Het beste uit medewerkers en managers halen - Maarten Gielen: IBN Spelen in de Champions League - Jacco Groeneveld: Dienst Justitiële inrichtingen Sturing en samenspel - Tanja Ineke: UWV Rijden volgens dienstregeling - Ella Kalsbeek: Altra Blauwdruk voor een nieuwe organisatie - Hans Kedzierski: GGZ Friesland (Ont)polderen met A3 - Arjan Kroot: Boskalis Nederland Sturen op waarderingen en vertrouwen - Carla Langen en Thom Leblanc: Leeuwenborgh opleidingen Soft Control - Hans Leijtens: Koninklijke Marechaussee Triple A-leiderschap via Double A4 - Patrick Loeps: Rabobank Nederland Samen vooruitkijken - Regina Riemersma: DUO Nieuwe wedstrijd, zelfde tactiek - Jeroen Steenbrink: Arrondissementsparket Alkmaar Handig gereedschap voor bedrijfsrenovatie - Martin Talen: Talen vastgoedonderhoud Slim vertrouwen en zelfredzaamheid - Arjan Schonewille en Alex Wekema: Werkplein Baanzicht Epiloog Bijlage 1: Uitgangspunten van de A3 methodiek Interessante literatuur Over de auteurs