Ontmoetingen in het Oosten : Een wereldgeschiedenis

Patrick Pasture

overzicht

Ontmoetingen in het Oosten analyseert de evolutie en interactie van verschillende Aziatische culturen, van de eerste beschavingen in Mesopotamiƫ, India en China vier millennia geleden tot op vandaag. De auteur neemt je mee op een tocht langs de zijderoutes tussen China, India en de Middellandse Zee. Via de Indische Oceaan en de Chinese Zee doet hij ook overzeese contacten en Japan aan. Je ontdekt een geschiedenis van globalisering, multicultureel samenleven en migratie, wars van vooroordelen en taboes.
 9789463371421 /  Pelckmans Pro /  2019 /  1ste editie /  542p. /  pb / 

Ontmoetingen in het Oosten : Een wereldgeschiedenis

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Ontmoetingen in het Oosten analyseert de evolutie en interactie van verschillende Aziatische culturen, van de eerste beschavingen in Mesopotamië, India en China vier millennia geleden tot op vandaag. De auteur neemt je mee op een tocht langs de zijderoutes tussen China, India en de Middellandse Zee. Via de Indische Oceaan en de Chinese Zee doet hij ook overzeese contacten en Japan aan. Je ontdekt een geschiedenis van globalisering, multicultureel samenleven en migratie, wars van vooroordelen en taboes.

‘The Rise of the West’, de Europese dominantie op militair, wetenschappelijk en technologisch gebied sinds de late achttiende eeuw, wordt in dit boek in een ander daglicht gesteld. Patrick Pasture kijkt verder dan het gekende kolonisatieverhaal en legt de focus op de binnen-Aziatische interacties in deze culturen.

Ook de Aziatische missie naar het Westen wordt naar voren geschoven. Simpele dichotomieën als Oost/West en Noord/Zuid worden radicaal afgewezen en maken plaats voor verscheidenheid.

Ontmoetingen in het Oosten is een boek voor wie bereid is de betekenis van het Westen te herinterpreteren, en zijn kennis van de wereldgeschiedenis en de Aziatische culturen wil verrijken.

Over de auteur :

Patrick Pasture is gewoon hoogleraar Europese geschiedenis en Wereldgeschiedenis aan de KU Leuven.