Gestalt in supervisie

Ronald Wolbink

overzicht

De auteur reikt ideeƫn en technieken aan voor het gebruik van de Gestalttheorie in de supervisie. Als supervisor richt u zich bij deze begeleidingsvorm op het vergroten van het gewaarzijn van de supervisant. Door te werken aan het gewaarzijn ontdekt de supervisant delen van zichzelf die hij niet kende of wilde kennen. Hierdoor kan hij beter contact maken met zichzelf en de mensen met wie hij werkt.
 9789024417155 /  Nelissen /  2005 /  1ste editie /  182p. /  pb / 

Gestalt in supervisie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Gestaltmethodisch werken richt zich op het vergroten van het gewaarzijn van supervisant en supervisor en biedt daarmee veel voor het ontwikkelen van het vermogen om contact te maken.

Dit boek levert een aantal boeiende ideeën en technieken om te leren dat contact te maken. Ideeën en technieken die supervisoren kunnen gebruiken om een beter contact met zichzelf te maken als supervisor, een beter contact met de supervisant én die supervisanten kunnen helpen meer in contact te komen met zichzelf en de mensen met wie ze werken.

In dit boek komen aan de orde: de winst van het gestaltmethodisch werken binnen supervisie, het vergroten van het gewaarzijn van de supervisant, de dialoog en het contact tussen supervisor en supervisant, visies op weerstand en hoe er mee om te gaan, polariteiten in supervisanten, de schaduwen hoe deze te verkleinen en het 'werken met stoelen' binnen supervisie als techniek voor het ervaringsgericht werken met supervisanten.

Het boek is bedoeld voor supervisoren, coaches en andere professionele begeleiders