Gezond arbeidsbeleid : Een integrale benadering van verzuimpreventie en re-integratiemogelijkheden

Jan Plug

overzicht

Vanuit diverse gezichtspunten wordt de relatie tussen arbeid en gezondheid behandeld. Een beter inzicht in deze relatie stelt u in staat te begrijpen waarom bepaalde preventieve maatregelen meer succes hebben dan andere en waarom bepaalde maatregelen hooguit tot verschuiving van problemen leiden.
 9789024417278 /  Nelissen /  2006 /  1ste editie /  240p. /  pb / 

Gezond arbeidsbeleid : Een integrale benadering van verzuimpreventie en re-integratiemogelijkheden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Verzuim door ziekte en arbeidsongeschiktheid wordt meestal benaderd als een economisch probleem. In dit boek is gekozen voor een ruimere invalshoek.

De aandacht gaat uit naar de relatie die er in onze maatschappij bestaat tussen arbeid en gezondheid. Inzicht in deze relatie stelt u als personeelsfunctionaris of manager in staat beter te begrijpen waarom bepaalde (preventieve) maatregelen succesvoller zijn dan andere en waarom bepaalde maatregelen hooguit tot verschuiving van problemen leiden.

Dit inzicht komt naar voren in veertien hoofdstukken waarin telkens vanuit een andere invalshoek de relatie arbeid en gezondheid wordt belicht. Aan de orde komen onder andere de medische wetenschap en ergonomie, arbeids- en gezondheidspsychologie, organisatiesociologie, technologische ontwikkelingen, arbeidsverhoudingen, wet- en regelgeving, kwaliteit van de arbeid en verzuimpreventie.

Een zorgvuldig samengesteld studieboek voor studenten van opleidingen op het terrein van personeel en arbeid, arbeidsomstandigheden en re-integratie en personeelsfunctionarissen, arbeids- en re-integratiedeskundigen etc. Bevat uitvoerige literatuurlijst en lijst van geraadpleegde websites.