Gezondheidseconomie voor niet-economen : Principes, methodes en valkuilen van gezondheidseconomische evaluaties

Lieven Annemans

overzicht

Gezondheidseconomie gaat over het verstandig investeren in gezondheid en gezondheidszorg. Dit vlot lezend handboek is een volledig herziene tweede editie en biedt een nuttig inzicht in de principes, methoden én valkuilen van gezondheidseconomische evaluaties. Het legt uit hoe men de kosteneffectiviteit van gezondheidsinterventies berekent, en hoe men de resultaten ervan interpreteert. Daarbij gaat de auteur ook in op de manier waarop de ernst van een ziekte en de impact op het budget een rol spelen in de beoordeling van de waarde en het “waar voor zijn geld bieden” van gezondheidsinterventies.
 9789463371148 /  Pelclmans Pro /  2018 /  2de editie /  136p. /  pb / 

Gezondheidseconomie voor niet-economen : Principes, methodes en valkuilen van gezondheidseconomische evaluaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Gezondheidseconomie gaat over het verstandig investeren in gezondheid en gezondheidszorg. Dit vlot lezend handboek is een volledig herziene tweede editie en biedt een nuttig inzicht in de principes, methoden én valkuilen van gezondheidseconomische evaluaties. Het legt uit hoe men de kosteneffectiviteit van gezondheidsinterventies berekent, en hoe men de resultaten ervan interpreteert.

Daarbij gaat de auteur ook in op de manier waarop de ernst van een ziekte en de impact op het budget een rol spelen in de beoordeling van de waarde en het “waar voor zijn geld bieden” van gezondheidsinterventies.

Met gebruik van talrijke recente voorbeelden helpt het boek ook om goede van minder goede evaluaties te onderscheiden, de nodige data voor de analyses te vinden, en de rol van data uit de reële praktijk te begrijpen. De zogenaamde resultaat-gebaseerde contracten bij beslissingen rond prijs en terugbetaling komen ook aan bod. Gezondheidseconomie voor niet-economen is een boek dat iedereen die actief is in de gezondheidszorg gelezen moet hebben.