Goed werkt beter : Cause marketing als groeistrategie

Philip Kotler - David Hessekiel - Nancy Lee

overzicht

Goed werkt beter! is een praktische handleiding waarin marketinggoeroe Philip Kotler c.s. laat zien hoe u marketing en maatschappelijke initiatieven dusdanig in uw doelstellingen integreert dat cause marketing een volwaardig onderdeel van uw groeistrategie wordt.
 9789052619804 /  Academic Service /  2012 /  1ste editie /  285p. /  pb / 

Goed werkt beter : Cause marketing als groeistrategie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Onder druk van sociale media wordt tegenwoordig steeds vaker van bedrijven verwacht dat zij een meer wezenlijke, serieuze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Met hier en daar een donatie alleen kom je er niet meer. Maar hoe dan wel? En hoe zorgt u ervoor dat deze betrokkenheid bovendien bijdraagt aan de financiële groei van uw bedrijf?

Goed werkt beter! is een praktische handleiding waarin marketinggoeroe Philip Kotler c.s. laat zien hoe u marketing en maatschappelijke initiatieven dusdanig in uw doelstellingen integreert dat cause marketing een volwaardig onderdeel van uw groeistrategie wordt. Het resultaat: sociale impact én een klinkend resultaat onder de streep.

Bovendien blijken bedrijven die een zichtbare maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen beter in staat werknemers aan te trekken en te behouden en zijn ze aantrekkelijker voor investeerders.

Dat cause marketing werkt bewijzen de tientallen voorbeelden uit de praktijk van topmanagers van o.a. PepsiCo, Starbucks, Marks & Spencer, Levi Strauss & Co en Nike, die met hun persoonlijke verhalen én cijfers hebben bijgedragen aan dit boek.

Over de auteurs :

Philip Kotler is een van de grondleggers van het huidige begrip marketing en is bekend van de 4 P’s van marketing. Hij schreef diverse marketingbeststellers, waaronder Marketing Management, het meest invloedrijke marketingboek allertijden.

David Hessekiel is de oprichter van het internationaal vooraanstaande Cause Marketing Forum.

Nanc y Lee is expert op het gebied van sociale media en schreef al eerder samen met Kotler over maatschappelijk verantwoord ondernemen.