Good business voor KMO's : Waarom je beter geen korting geeft, de klant geen koning is en 7/7 niet hoeft

Schoofs Louis

overzicht

Hoe maak je als KMO het verschil voor je klant en krijg je je medewerkers aan boord? Het is de heilige graal waar alle ondernemers naar op zoek zijn. Verschijnt in december 2015
 9789401429283 /  LannooCampus /  2015 /  1ste editie /  240p. /  pb / 

Good business voor KMO's : Waarom je beter geen korting geeft, de klant geen koning is en 7/7 niet hoeft

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Out of the box denken geeft jouw KMO een slimme voorsprong

Weten wat je klant écht verwacht. Duidelijke en succesvolle keuzes maken. Maak je klant ambassadeur.

Hoe maak je als KMO het verschil voor je klant en krijg je je medewerkers aan boord? Het is de heilige graal waar alle ondernemers naar op zoek zijn.

In dit boek toont Louis Schoofs je stap voor stap de weg naar Good business, een manier van ondernemen die ondernemers helpt om keuzes te maken die winst koppelen aan klantbeleving.

Good business vertrekt van het dna van de eigenaars en verbindt dit met organisatiecultuur, welbevinden van medewerkers en de wensen van klanten. Je achterhaalt wat voor klanten echt een verschil maakt, hoe je medewerkers meeneemt in dit verhaal en hoe authenticiteit je businessproces succesvol kan aansturen.

Over de auteur :

Louis Schoofs is oprichter en voorzitter van Consensio dat kmo's strategisch ondersteunt naar new business. Hij ondersteunde talrijke ondernemingen in hun toekomstpad. (Torfs, Max Haevelaar, Akzo Nobel België en Europa, ...)