Groene marketing : een manifest. Zacht veranderen : de harde aanpak

John Grant

overzicht

'Groen' en 'marketing' kunnen tegenover elkaar staan. 'Groen' wil zeggen dat u minder consumeert; 'marketing' dat u meer consumeert. Het ene verwerpt consumentisme en het ander levert er de brandstof voor. Maar 'groen' en 'marketing' hoeven niet met elkaar te botsen.
 9789055946457 /  Scriptum /  2009 /  1ste editie /  360p. /  hc / 

Groene marketing : een manifest. Zacht veranderen : de harde aanpak

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'Groen' en 'marketing' kunnen tegenover elkaar staan. 'Groen' wil zeggen dat u minder consumeert; 'marketing' dat u meer consumeert. Het ene verwerpt consumentisme en het ander levert er de brandstof voor.

Maar 'groen' en 'marketing' hoeven niet met elkaar te botsen. Marketing kan nieuwe lifestyleideeën helpen verkopen. En dat is hoognodig in een tijd waarin we snel moeten handelen om de effecten van de klimaatverandering te matigen.

Duurzaamheid is het idee dat milieu- (en ethische) doelstellingen niet onverenigbaar zijn met de toenemende economische welvaart, en staat al een stapje dichter bij marketing. De auteur schrijft al meer dan tien jaar over 'Nieuwe Marketing', een post-reclame model. Het vermijdt de gevaren van 'groenwassen' en laat authentieke benaderingen zien van groene ondernemingen, merken en producten.

Het boek laat voorbeelden zien waarin marketing en innovatie hand in hand gaan: wat goed is voor ons milieu, is ook goed voor de zaken.

Over de auteur:

John Grant is medeoprichter van St Luke, het innovatieve en sociaal-maatschappelijk betrokken reclamebureau in London. Sinds hij vertrok in 1999 werkt hij als onafhankelijk consultant.