Groot Psychologisch Modellenboek : 51 modellen voor ontplooiing van jezelf en anderen

Anthon van der Horst - Paul Hoogstraten - Hanno Meyer - Alec Serlie - Marcel Wanrooy

overzicht

Er zijn talloze psychologische modellen in omloop. Maar welk model is nu geschikt als u beter wilt leren omgaan met conflicten, uw faalangst wilt aanpakken, uw charisma wilt ontwikkelen of wilt weten welke leerstijl voor u het meest effectief is? Groot formaat.
 9789089650528 /  Van Duuren /  2010 /  1ste editie /  256p. /  hc / 

Groot Psychologisch Modellenboek : 51 modellen voor ontplooiing van jezelf en anderen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Er zijn talloze psychologische modellen in omloop. Maar welk model is nu geschikt als u beter wilt leren omgaan met conflicten, uw faalangst wilt aanpakken, uw charisma wilt ontwikkelen of wilt weten welke leerstijl voor u het meest effectief is?

In het 'Groot Psychologisch Modellenboek' worden de belangrijkste modellen op een rijtje gezet.

Aan bod komen onder andere de Roos van Leary, het Primary Mental Abilities-model, The Big Five, RET, de piramide van Maslow, flow, de loopbaanankers van Schein en het Thomas-Kilmannmodel.

De 50 modellen zijn ingedeeld in de volgende rubrieken: - Leiderschap & Invloed - Communicatie & Relaties - Persoonlijkheid & Ontwikkeling - Leren & Presteren - Geluk & Stress - Talent & Ambitie - Samenwerken & Resultaat - Besluitvorming & Creativiteit

Elk model wordt beschreven aan de hand van een vaste opzet: wat is het dilemma, wat is de achtergrond van het model, hoe kan het model in de praktijk worden ingezet en wat zijn de voor- en nadelen van het model?

De vele tests die in het boek zijn opgenomen bieden de mogelijkheid om uzelf of bijvoorbeeld uw teamleden direct te toetsen. Een uniek boek voor de ambitieuze, nieuwsgierige en leergierige professional!

Dit boek is samengesteld door een aantal prominente GITP-adviseurs, waaronder Anthon van der Horst, Paul Hoogstraten, Hanno Meyer, Alec Serlie en Marcel Wanrooy. GITP is een HRD-adviesbureau dat zich richt op het beoordelen en ontwikkelen van de talenten van mensen.