Grootmeester in leiderschap

Marc Buelens - Kathleen De Stobbeleir

overzicht

Het boek 'Grootmeester in leiderschap' toont hoe leiders anders zijn. Hun invloed berust op een aantal consistente verhalen, die de uitdagingen dichterbij brengen en die leiders mobiliseren.


Kan je die vaardigheden ontwikkelen? Of is het een kwestie van persoonlijkheid en kunnen we enkel op zoek naar situaties waar onze talenten zich vertalen in leiderschap?

 9789077432112 /  LannooCampus /  2009 /  189p. /  pb / 

Grootmeester in leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Leiders worden niet zozeer geboren of gemaakt. Ze worden zo genoemd.

Zij die ondanks tegenslagen en tegenkantingen toch doorzetten en uiteindelijk succes boeken, worden als sterkste leiders beschouwd. Leiders lezen de situatie beter. Ze hebben sneller dan de anderen gemerkt dat er iets aan de hand is, dat er zich een opportuniteit voordoet of dat er een ernstige bedreiging op til is.

Een leider speelt een hoofdrol in een drama waarvan het script gedeeltelijk door de regisseur (de sector, de uitdagingen, superieuren van de leider), gedeeltelijk door de leider zelf, en gedeeltelijk door de medewerkers wordt geschreven.

Leiderschap dijt uit, leiders worden gedragen en hun boodschap wordt verspreid. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste facet van leiderschap.

Een leider laat een erfenis na door het verschil te maken. Maar hoe doet hij dat?

In acht hoofdstukken schetsen de auteurs hoe de leider het juiste perspectief opbouwt en de inspirerende visie omzet tot krachtdadige actie. Telkens wordt gebruik gemaakt van de inzichten van enkele recente studies, die aantonen hoe sommige boodschappen wel en andere dan weer net niet beklijvend zijn.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met praktische tips.