Handboek Human Resources Management

Jelle Dijkstra

overzicht

Om als HR-professional goed beslagen ten ijs te komen, is een gedegen theoretische kennis van de nieuwste inzichten op het vakgebied noodzakelijk. Managers verwachten in toenemende mate van HR-professionals dat zij met hen meedenken over hoe bedrijfsdoelstellingen het best kunnen worden gerealiseerd.
 9789023247371 /  Van Gorcum /  2011 /  2de editie /  500p. /  hc / 

Handboek Human Resources Management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Om als HR-professional goed beslagen ten ijs te komen, is een gedegen theoretische kennis van de nieuwste inzichten op het vakgebied noodzakelijk.

Managers verwachten in toenemende mate van HR-professionals dat zij met hen meedenken over hoe bedrijfsdoelstellingen het best kunnen worden gerealiseerd.

Een goede HR-adviseur levert een belangrijke bijdrage aan de effectieve en efficiënte opzet van bedrijfsprocessen, de slimme inrichting van de organisatiestructuur en de juiste omvang en kwaliteit van het personeelsbestand.

Deze aspecten zijn van belang voor het succes van de organisatie en stellen haar in staat de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen en zich een leidende positie in de markt of in het politieke krachtenveld te verwerven.

In dit boek leert de HR-adviseur in spe:

hoe hij de organisatie en het personeelsbestand kan analyseren

hoe hij hieruit de belangrijkste strategische opgaven voor het HR-werk kan afleiden de vertaling hiervan naar HR-prioriteiten, de organisatie van het HR-werk en de vereiste professionele kwaliteiten van de HR-adviseur zelf;

hoe de noodzakelijke veranderingsprocessen voorbereid en geïmplementeerd kunnen worden

welke concrete interventies nodig zijn in de sfeer van leren en ontwikkelen, in-, door- en uitstroom, et cetera om de gewenste veranderingen door te kunnen voeren.

De in dit boek beschreven hulpmiddelen vormen voor toekomstige HR-adviseurs een ‘up to date’ gereedschapskist. Daarnaast is praktijkervaring onontbeerlijk om de ‘tools’ uit de gereedschapkist te leren gebruiken en tot een goede HR-professional uit te groeien.

Over de auteur

Dr. Jelle Dijkstra is eigenaar van Dijkstra Organisatieadvies & Personeelsmanagement en heeft vanuit zijn jarenlange ervaring als HR-adviseur en zijn wetenschappelijke achtergrond dit handboek voor professionele HR-advisering geschreven.