Handboek Nieuwe Media : Digitale technologieën begrijpen en gebruiken

Tom Bakker - Piet Bakker

overzicht

Voor mensen die beroepshalve met communicatie en informatie te maken hebben, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest actuele en relevante ontwikkelingen op dat terrein. Het gaat hierbij niet alleen over social media of web 2.0 - ook het zoeken, beheren en publiceren van informatie is voor professionals ingrijpend veranderd. Wie de mogelijkheden van nieuwe media kent en gebruikt, haalt het beste uit zijn organisatie, bereikt zijn doelgroepen en blijft zijn concurrenten voor.

Lees minder
 9789491560361 /  Adfo Groep /  2014 /  1ste editie /  250p. /  pb / 

Handboek Nieuwe Media : Digitale technologieën begrijpen en gebruiken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Bing, Chrome, Dropbox, Facebook, FeedBurner, Foursquare, Google+, HootSuite, iPad, MiFi, Opera, Prezi, RSS, Skype, Tumblr, Twitter, Ustream, WordPress, XML...

Door de grote hoeveelheid digitale bomen loop je de kans het zicht op het complete communicatiebos te verliezen.

Voor mensen die beroepshalve met communicatie en informatie te maken hebben, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest actuele en relevante ontwikkelingen op dat terrein. Het gaat hierbij niet alleen over social media of web 2.0 - ook het zoeken, beheren en publiceren van informatie is voor professionals ingrijpend veranderd.

Wie de mogelijkheden van nieuwe media kent en gebruikt, haalt het beste uit zijn organisatie, bereikt zijn doelgroepen en blijft zijn concurrenten voor.Het Handboek Nieuwe Media gaat in 12 hoofdstukken in op de eigenschappen en mogelijke toepassingen van Twitter, communities, blogs, tablets, browsers, foto, video, audio, user-generated content, Google, RSS en databases.

Over de auteurs :

Tom Bakker is onderzoeker en docent bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde communicatiewetenschap en journalistiek. Hij doet onderzoek naar sociale media, journalistiek en politiek. Hij werkte als journalist bij verschillende media.

Piet Bakker is Lector aan de Hogeschool Utrecht en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was journalist bij kranten, tijdschriften en omroepen. Hij is mede-auteur van de Communicatiekaart van Nederland en doet onderzoek naar journalistiek, nieuwe media, dagbladen en media-innovatie.