Handboek Onderhandelen : De beste tactische en psychologische trucs voor thuis en op het werk

Margaret Neale - Thomas Lys

overzicht

In het Handboek Onderhandelen worden voor het eerst inzichten uit de economie en psychologie op structurele wijze gecombineerd. Neale & Lys laten zien dat de rationele kant van de onderhandeling (je wilt zo veel mogelijk salaris) en de psychologische kant (je wilt geen gezichtsverlies lijden) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Verschijnt in juni 2015
 9789491845567 /  Maven /  2015 /  1ste editie /  300p. /  pb / 

Handboek Onderhandelen : De beste tactische en psychologische trucs voor thuis en op het werk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wat is een goed moment voor een eerste bod? Hoe weet je wanneer je kunt onderhandelen? En wat kun je allemaal aflezen uit een tegenbod?

Onderhandelen kan lastig zijn, we gaan het soms zelfs liever uit de weg. Ondertussen onderhandelen we onbewust voortdurend: bij het kiezen van een bioscoopfilm, tijdens een vergadering met collega’s of in een gesprek met onze kinderen.

We hebben allemaal meer ervaring met onderhandelen dan we denken, en al gebeurt dat grotendeels intuïtief, het is een vaardigheid die je kunt perfectioneren en waar je veel aan kunt hebben.

In het Handboek Onderhandelen worden voor het eerst inzichten uit de economie en psychologie op structurele wijze gecombineerd. Neale & Lys laten zien dat de rationele kant van de onderhandeling (je wilt zo veel mogelijk salaris) en de psychologische kant (je wilt geen gezichtsverlies lijden) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Vanuit dit perspectief laten ze zien dat je je dagelijks in veel meer situaties bevindt waarin je kunt onderhandelen dan je aanvankelijk dacht.

Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, geven de auteurs je de beste trucs, die ervoor zullen zorgen dat je (nog vaker) je zin krijgt.