Handboek Toerisme : Overzicht van de reissector en de transportmiddelen

Ivo Siebens - Martine Addiers - Griet Troukens - Dominique Willaert-Verbeeck

overzicht

Dit boek geeft op een eenvoudige manier een basisoverzicht van de toeristische markt inzake het werk van de reisagent, de touroperator en het werken met transportmiddelen. Via intensief overleg met mensen aan de top in de reiswereld wordt de actuele marktsituatie toegelicht. Handboek toerisme geeft een begrijpbaar en gestructureerd overzicht van de complexiteit van de toeristische sector.
 9789020989540 /  LannooCampus /  2010 /  336p. /  pb / 

Handboek Toerisme : Overzicht van de reissector en de transportmiddelen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Reizen is vandaag heel populair. Alle hoeken van de wereld zijn bereikbaar en bestemmingen worden heel het jaar door bezocht. Vakantiegangers gaan meermaals per jaar op reis. Wordt het een vliegvakantie of een cruise? Het wordt een uitdaging om het juiste product aan de juiste reiziger aan te bieden.

De toeristische sector is voortdurend in beweging en de interactie tussen reizigers en de sector wordt intensiever. Reisagenten en touroperators werken continu in deze veranderende omgeving. Maar hoe werkt nu precies een reisagentschap en een touroperator? En hoe komen we aan die transportmiddelen? Welke klassen zijn er aan boord? Welke structuur hebben ze en welk aanbod is er op de markt? Reglementering?

Dit boek geeft op een eenvoudige manier een basisoverzicht van de toeristische markt inzake het werk van de reisagent, de touroperator en het werken met transportmiddelen. Via intensief overleg met mensen aan de top in de reiswereld wordt de actuele marktsituatie toegelicht.

Handboek toerisme geeft een begrijpbaar en gestructureerd overzicht van de complexiteit van de toeristische sector. Dit boek richt zich tot alle mensen uit de sector, studenten en alle reizigers die willen weten hoe deze toeristische sector werkt.

Over de auteurs :  

Ivo Siebens doceert al meer dan 20 jaar toeristische vakken aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM) met de nadruk op het reisagentschap en de touroperating.

Martine Addiers is praktijklector luchtvaart en business travel (KHM) en heeft vele jaren werkervaring in Antwerpse zakenreiskantoren.

Griet Troukens doceert toeristische vakken (KHM) en begeleidt bij practica met specialiteit in zakenreizen. Zij is IATA-instructor en actief in de privéreissector.

Dominique Willaert-Verbeeck is praktijklector cruises, ferry's en spoorwegen (KHM) en leidde haar eigen reisorganisatie Skipy Tours. Zij is IATA Instructor en geeft rondleidingen op Brussels Airport.