Haptotherapie : Praktijk en theorie

Els Plooij

overzicht

Haptotherapie is een persoonsgerichte, interactionele therapie, die met de person werkt via het lichaam. Deze therapie kan helpen het contact met zichzelf en de omgeving terug te vinden, op weg naar een zinvol leven.
 9789026517624 /  Harcourt /  2006 /  158p. /  pb / 

Haptotherapie : Praktijk en theorie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Als mensen vastlopen in hun leven zoeken ze hulp. Gesprekstherapie is dan ondersteunend en inzichtgevend, maar dat is niet altijd genoeg. Het gevoelsleven lijkt een eigen weg te gaan, los van verstand, wil en handelen. Het lichaam geeft daarbij de nodige signalen, of alarmeert doordat het juist niets meer laat voelen.

Dit boek is geschreven voor wie meer wil weten van haptotherapie, voor hij zich er als verwijzer of cliënt mee verbindt. De vele voorbeelden maken zichtbaar en voelbaar wat deze therapie inhoudt.

Voor haptotherapeuten is het een handboek door de heldere verbinding van theorie en praktijk.

Haptotherapie is een persoonsgerichte, interactionele therapie, die met de persoon werkt via het lichaam. Deze therapie kan helpen het contact met zichzelf en de omgeving terug te vinden, op weg naar een zinvol leven.

Els Plooij is gz-psycholoog en haptotherapeut. Zij werkt in een privé-praktijk en is docent aan de Academie voor Haptonomie.