Hartelijk georganiseerd : Organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen

Jacky van de Goor

overzicht

Sommige organisaties zijn een inspirerende omgeving waarin mensen hun kwaliteiten inzetten voor zinvol werk. In andere organisaties raken mensen in de greep van verstikkende patronen, waar ze maar niet los van kunnen komen. Hoe komt dat?
 9789052618289 /  Academic Service /  2011 /  1ste editie /  183p. /  hc / 

Hartelijk georganiseerd : Organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Sommige organisaties zijn een inspirerende omgeving waarin mensen hun kwaliteiten inzetten voor zinvol werk. In andere organisaties raken mensen in de greep van verstikkende patronen, waar ze maar niet los van kunnen komen. Hoe komt dat?

Het antwoord op deze vraag ligt voor een groot deel in de organisatiecultuur: de onzichtbare bron die richting geeft aan het denken en doen van mensen. 'Hartelijk georganiseerd' neemt u mee op verkenningstocht door de cultuur van uw organisatie.

Met het boek verwerft u niet alleen relevante inzichten, maar ook inspiratie om te bouwen aan een cultuur waarin mensen doen wat ertoe doet op basis van gedeelde waarden.

De praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke theorieën helpen u om:

- een gemeenschappelijke droom te verbeelden

- oude patronen los te laten

- gerichte acties op te starten

- en daarin te volharden.

De auteur biedt u een uniek model dat u helpt om een organisatiecultuur te ontwikkelen waarin mensen doelgericht en vanuit bezieling werken.

'Over cultuur en cultuurverandering valt heel veel te vertellen, maar bijna alles wat belangrijk en relevant is vindt u in dit boek. Het maakt veel andere boeken over dit onderwerp overbodig.' - Joop Swieringa, organisatieadviseur en auteur van 'Gedoe komt er toch'

Inhoudsopgave

Hartelijk welkom

1. Organisatiecultuur en bezieling -Bezieling -Cultuur als bron voor bezieling – het statisch perspectief -De kracht van cultuur – het dynamisch perspectief -Tot slot

2. Cultuur ontwikkelen: bezieling, bezinning en beweging -Essenties voor ontwikkeling -De cyclus van ontplooiing -De cyclus van ontplooiing toepassen

3. De oproep -De essentie van de oproep -De onvervulde oproep -De oproep aanwakkeren -Als de oproep niet wordt gehoord

4. De droom -Van oproep naar droom -Het proces van dromen -Droomprincipes -Creatiespanning

5. De spiegel -Het proces van spiegelen -Spiegelprincipes

6. Het keerpunt -Het proces van het keerpunt -Loslaatprincipes

7. Het nieuwe begin -Coherentie creëren -Actie in de teams -Actieprincipes

8. De volharding -Het proces van volharden -Volhardingsprincipes

9. De cirkel is rond

Hartelijk dank

Noten

Literatuur

Index

Over de auteur

Jacky van de Goor (1968) adviseert, traint en coacht bij veranderingen in organisaties. Het in beweging brengen van mensen staat daarbij centraal, richting een gedeelde visie - de eigen legende van de organisatie. Jacky is gespecialiseerd in cultuurverandering, missie- en visieontwikkeling en teamontwikkeling en heeft ervaring in zowel de profit als non-profit sector. 

Zij begon haar loopbaan als industrieel ontwerper, maar ontdekte gaandeweg dat zij mensen mooier vindt dat dingen: het proces raakt haar meer dan de inhoud. Dit heeft geleid tot de overstap naar het vak van organisatieadviseur, aanvankelijk bij Schouten & Nelissen en sinds 2006 vanuit haar eigen adviesbureau Legende. Daarnaast is zij fervent beoefenaar van improvisatietoneel ofwel Theatersport.