Handboek Coachend Leiderschap : de ontwikkelingsgerichte benadering

Rudy Vandamme

overzicht

Coaching vervangt leiderschap niet, maar voegt juist iets toe. Dit boek is bestemd voor teamleiders, afdelingshoofden en managers die zich afvragen hoe ze coaching in hun leiderschap kunnen integreren. Door de vele schema’s, stappenplannen en cases is dit boek hiervoor een uitstekend hulpmiddel.
 9789077458044 /  Entos /  2007 /  2de editie /  158p. /  pb / 

Handboek Coachend Leiderschap : de ontwikkelingsgerichte benadering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek is bestemd voor teamleiders, afdelingshoofden en managers die zich afvragen hoe ze coaching in hun leiderschap kunnen integreren.

Door de vele schema's, stappenplannen en cases is dit boek een ijzersterk hulpmiddel om mee aan de slag te gaan.

De kernboodschap is dat er een grote nood is aan bekwame en integere leiders. Dit soort leider wordt gecoacht en leert coachen. Coaching vervangt leiderschap niet, maar voegt juist iets toe.

Volgens de ontwikkelingsgerichte benadering gaat de leidinggevende ervan uit dat alles en iedereen voortdurend in beweging is. De kunst van het leiderschap is die beweging te volgen en te leiden. Coaching is daarvoor de methode bij uitstek.

Het eerste deel van het boek vertelt over de competenties van de coachende leider op basis van stappenplannen en modellen voor project coaching, ontwikkelingsgerichte coaching en team coaching.

Het tweede deel bevat zeven manieren om de persoonlijke ontwikkeling van de coachende leider te stimuleren.