Help !: Ik coach teams : Coach jezelf als coach. Basisbeginselen, tips en checklists

Marijke Lingsma - Aty Boers

overzicht

Misschien heeft u al veel ervaring met het begeleiden van teams, of al eens een training gevolgd op het gebied van teamcoaching. Maar teamcoaching kan lastig zijn. Er is veel waar u op kunt letten en veel dat belangrijk is, en u moet soms snel reageren.
 9789079877034 /  Multi Media Coach /  2009 /  128p. /  HC - Ringband / 

Help !: Ik coach teams : Coach jezelf als coach. Basisbeginselen, tips en checklists

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Soms heeft u even behoefte aan weer wat basis. Hoe zat het ook weer, wat zijn de belangrijkste tips en valkuilen?

Een goed idee om even hulp te zoeken bij dit boekje. Al is het maar omdat het vragen van hulp een belangrijke deelcompetentie is van samenwerken. Of anders om bij te leren en uzelf te ontwikkelen.

Want de bedoeling van dit boekje is dat u uzelf helpt in het zich (verder) ontwikkelen en profileren als teamcoach.

'Help! Ik coach teams' komt van de auteurs die sinds 2003 de 'Scheur je los coachingskalender' voor coaches en gecoachten samenstellen. De scheurkalender met tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en te blijven.

In 'Help! Ik coach teams' hebben de auteurs deze en andere inzichten geordend naar onderwerp / vraagstuk om gericht aan de slag te kunnen gaan. Ook hier is de opzet: geen dikke boeken, maar snel inzichten op een rijtje waar u vervolgens uw eigen stijl mee kunt ontwikkelen.

'Help! Ik coach teams' is vooral een doe-boek voor als u zelf coacht of gaat coachen, als beroep, hoofdactiviteit of functie binnen een organisatie. Benut het actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van. Wees uw eigen coach! Veel plezier en succes!

Inhoudsopgave : Waarom teamcoaching en wat is de rol van de teamcoach? 

Essentieel voor teamcoachen: waarnemen

De intakefase Inrichting van een teamcoachingstraject

Volwassenheid van teams Een M1-groep coachen op focus Een M2-groep coachen op afstemming M3- en M4-teams coachen: resultaatgericht op eigen kracht

Tot slot Overzicht: wat kun je wanneer gebruiken? Links