Help! : Ik ga coachen : Coach jezelf als coach. Basisbeginselen, tips en checklists

Marijke Lingsma - Aty Boers

overzicht

Misschien heeft u een opleiding tot coach gehad. Of coacht u al een hele tijd in de praktijk. En misschien heeft u al veel over coaching gelezen. Toch heeft u soms behoefte aan even weer wat basis. Hoe zat het ook weer, wat zijn de belangrijkste tips en valkuilen? Er is bij coaching zoveel belangrijks waar u op moet letten, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet.
 9789079877027 /  Multi Media Coach /  2009 /  128p. /  HC - Ringband / 

Help! : Ik ga coachen : Coach jezelf als coach. Basisbeginselen, tips en checklists

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Misschien heeft u een opleiding tot coach gehad. Of coacht u al een hele tijd in de praktijk. En misschien heeft u al veel over coaching gelezen.

Toch heeft u soms behoefte aan even weer wat basis. Hoe zat het ook weer, wat zijn de belangrijkste tips en valkuilen?

Er is bij coaching zoveel belangrijks waar u op moet letten, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar niemand wordt een ervaren coach door een boek te lezen, hoe goed dat boek ook is.

Ervaring betekent doen, coachingsgesprekken aangaan en van gecoachten leren. En vooral veel missers maken, daarover reflecteren, ervan leren en weer doen. Ervaring opdoen kost tijd. Dit 'Help!'-boekje moedigt u aan ervaringen op te doen en helpt u uw ervaring vorm te geven om een excellente coach te worden.

'Help! Ik ga coachen' komt van de auteurs die sinds 2003 de 'Scheur je los coachingskalender' voor coaches en gecoachten samenstellen. De scheurkalender met tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en te blijven.

In 'Help! Ik ga coachen' hebben de auteurs deze en andere inzichten geordend naar onderwerp / vraagstuk om gericht aan de slag te kunnen gaan. Ook hier is de opzet: geen dikke boeken, maar snel inzichten op een rijtje waar u vervolgens uw eigen stijl mee kunt ontwikkelen.

'Help! Ik ga coachen' is vooral een doe-boek voor als u zelf coacht of gaat coachen, als beroep, hoofdactiviteit of functie binnen een organisatie. Benut het actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van.

Wees uw eigen coach! Veel plezier en succes

Inhoudsopgave - Opbouw

Ken je eigen motieven en zienswijzen als coach

Basishouding, vaardigheden en competenties

De vier succesfactoren

Start van een coachingstraject

Voortgang in een coachingstraject

Taalgebruik in een coachingsgesprek

Wat een coach een coach maakt

Beruchte valkuilen voor een (beginnende) coach

Tot slot.