Help mijn baas is een aap! Een biologische kijk op sociaal gedrag in organisaties

Patrick van Veen

overzicht

De auteur beschrijft het gedrag dat we dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Niet alleen het gedrag van de baas maar ook dat van elke werknemer. Dit gedrag wordt gespiegeld en verduidelijkt aan de hand van het sociale gedrag dat apen vertonen.
 9789047000426 /  Business Contact /  2011 /  12de editie /  144p. /  pb / 

Help mijn baas is een aap! Een biologische kijk op sociaal gedrag in organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In 'Help, mijn baas is een aap!' beschrijft Patrick van Veen het gedrag dat we dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Niet alleen het gedrag van de baas, maar het gedrag van elke werknemer wordt onder de loep genomen.

Dit gedrag wordt gespiegeld en verduidelijkt aan de hand van het sociale gedrag dat apen vertonen. We delen tenslotte heel veel met onze 'biologische verwanten'. U zult bijvoorbeeld beter begrijpen waarom zakenlunches een goed idee zijn, of wat de positieve gevolgen van stress kunnen zijn.

Dit boek zal veel herkenning oproepen, maar is niet alleen anekdotisch. Van Veen legt ook uit waardoor problemen in organisaties ontstaan en hoe we die kunnen oplossen.

'Help, mijn baas is een aap!' is een aanrader voor wie (a-)sociaal gedrag in een organisatie wil begrijpen.

Inhoudsopgave

 Voorwoord

 Inleiding Zin van dit boek Wat mag je verwachten?

1. Hiërarchie en dominantie 1.1. Hiërarchie 1.2. Ik ben de baas 1.3. Goed of slecht 1.4. Wil je mijn vriendje zijn? 1.5. Wie eet er mee?

2. Stress 2.1. Stress als biologisch verschijnsel 2.2. Sociaal leven als oorzaak van stress

3. Veranderingen 3.1. Veranderingen in het bedrijf 3.2. Samenstelling van de groep 3.3. Fusies 3.4. Cultuur 3.5. De werkplek 3.6. Goede slechte veranderingen

4. Communicatie 4.1. Wat is communicatie? 4.2. Miscommunicatie?

Nawoord

Conclusie

Boekenlijst