Het Cluetrain Manifest : Communicatie als bron van verandering

Rick Levine - Christopher Locke - Doc Searls - David Weinberger

overzicht

Het Cluetrain manifest illustreert via een overvloed aan anekdotes, praktische voorbeelden, parodieƫn, inzichten en voorspellingen hoe Internet de grondvesten van de 'onneembare' vesting van het zakendoen radicaal heeft doen schudden; en wat de zakenwereld moet weten om zich te verweren tegen de naschok. Koopje - zeer goede staat - enkele onderstrepingen in fluo
 9789043003476 /  Pearson /  2000 /  1ste editie /  149p. /  pb / 

Het Cluetrain Manifest : Communicatie als bron van verandering

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wat heeft de nieuwe technologie voor gevolgen voor de manier waarop wij communiceren, leiding geven en strategieën bedenken? Dit provocatieve manifest bestrijdt de arrogantie van grote ondernemingen ten opzichte van informatie en communicatie. Volg deze inspirerende conversatie en denk mee over de manier waarop wij ondernemen en beschikbare technologie gebruiken.

Het Cluetrain manifest illustreert via een overvloed aan anekdotes, praktische voorbeelden, parodieën, inzichten en voorspellingen hoe Internet de grondvesten van de 'onneembare' vesting van het zakendoen radicaal heeft doen schudden; en wat de zakenwereld moet weten om zich te verweren tegen de naschok.

Het Cluetrain manifest begon in 1999 als een website (www.cluetrain.com) toen de auteurs 95 theses plaatsten die verkondigden wat zij zagen als de nieuwe realiteit van de 'verbonden' wereld. Als voorbeeld, thesis no. 20: "Bedrijven moeten zich realiseren dat hun markt regelmatig lacht. Om hun". Het boek verduidelijkt deze theses aan de hand van zeven essays.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Het Cluetrain manifest - 95 stellingen voor de mensen op aarde; de website waar alles mee begonnen is.

Inleiding

1. Internet-apocalyps - Christopher Locke

2. De hunkering - David Weinberger

3. Praten is goedkoop - Rick Levine

4. Markten zijn conversaties - Doc Searls en David Weinberger

5. De gelinkte organisatie - David Weinberger

6. 1-voudige antwoorden

7. Post-apocalyps - Christopher Locke

Dankwoord

Over de auteurs