Het Dodo-effect : Over menselijk gedrag in organisaties

Vergouw Gyuri

overzicht

Van de Abilene-paradox tot het dodo-effect en van het Acapulcosyndroom tot de wetten van Parkinson, dit boek biedt een bonte verzameling van menselijk gedrag in al zijn facetten. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met concrete oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk
  9789024403851 /  Boom/Nelissen /  2015 /  1ste editie /  150p. /  pb / 

Het Dodo-effect : Over menselijk gedrag in organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Op korte en krachtige wijze behandelt de auteur onderwerpen die niet in andere managementboeken te vinden zijn.

Het boek gaat over gedrag waarvan de effecten niet te onderschatten zijn. Een eyeopener voor managers, consultants en coaches.

Van de Abilene-paradox tot het dodo-effect en van het Acapulcosyndroom tot de wetten van Parkinson, dit boek biedt een bonte verzameling van menselijk gedrag in al zijn facetten. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met concrete oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk.

Bewust en onbewust menselijk gedrag in organisaties vormt een populair onderzoeksobject voor psychologen, sociologen en gedragseconomen.

Managers en medewerkers kunnen irrationeel, onlogisch en impliciet gedrag vertonen dat niet alleen het organisatorische belang, maar ook dat van henzelf schaadt. En zonder dat zij het zelf maar vermoeden, kan het leiden tot vreemde situaties, ruzie in de tent of complete chaos.

Dit boek biedt handreikingen om dergelijke uitingen te voorkomen, te signaleren of op te lossen.